De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Samsung rolt software-updates uit naar (hele) oude smartphones

Wouter Nijsen
24 augustus 2022, 16:54
2 min leestijd
Samsung rolt software-updates uit naar (hele) oude smartphones

Samsung brengt op dit moment software-updates uit voor veel verschillende toestellen. Opvallend is dat de smartphones (heel) oud zijn en eigenlijk niet meer worden ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Updates voor oude Samsung-smartphones

Als je een oudere Samsung-telefoon gebruikt, is het je misschien opgevallen dat je onlangs een software-update hebt gekregen. Het bedrijf voorziet veel verouderde toestellen van een zogeheten gps-fix, die gps-problemen moet oplossen. Het opvallende hieraan is dat de update ook voor telefoons verschijnt die Samsung al jaren niet meer ondersteunt.

Zo krijgt bijvoorbeeld de Galaxy A7 (2018) een update, maar ook de Galaxy S5 Neo en Galaxy Alpha – die in 2015 en 2014 werden uitgebracht. Ook ‘nieuwere’ smartphones als de Galaxy S10e en Galaxy Note 10 worden bijgewerkt. Daarnaast hebben telefoons uit de Galaxy S6, S7 en S8-serie een update gekregen. Deze toestellen gaan ook al heel wat jaartjes mee.

galaxys10e

Het nieuws komt van GalaxyClub en deze website schrijft ook dat er binnenkort waarschijnlijk meer oude Samsung-telefoons een gps-update krijgen. Bij sommige smartphones wordt overigens ook een recente beveiligingspatch doorgevoerd, die beschermt tegen lekken en andere problemen in Android.

Het updatebeleid van Samsung

Samsung staat bekend om het goede updatebeleid dat de fabrikant hanteert. High-end smartphones van het bedrijf, zoals de Samsung S22, Galaxy Z Fold 4 en Flip 4 en de gehele S21-serie krijgt vier grote Android-upgrades. Beveiligingspatches verschijnen zelfs vijf jaar lang. Hierdoor zijn de telefoons jarenlang veilig te gebruiken.

Dit geldt ook voor sommige goedkopere smartphones van het bedrijf. De Samsung Galaxy A53 krijgt bijvoorbeeld tot en met Android 16 updates en beveiligingspatches tot maart 2027. Daarmee doet Samsung het beter dan veel andere Android-fabrikanten. De OnePlus 10T, die honderden euro’s duurder is dan de Samsung A53, wordt bijvoorbeeld een jaar minder lang ondersteund.

Wist je dat Android Planet elke vrijdag een overzicht publiceert met alle (beveiligings)updates die die week zijn uitgerold? Ook jij als lezer kunt daar een belangrijke bijdrage aan leveren! Heb jij afgelopen week een update ontvangen op je smartphone, tablet of smartwatch? Mail ons dan via redactie@bigspark.com of stuur ons een berichtje via Instagram of Facebook.

Meer lezen over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu