Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung presenteert scherm dat 360 graden kan worden gevouwen

Mike Peek
22 januari 2023, 11:02
2 min leestijd
Samsung presenteert scherm dat 360 graden kan worden gevouwen

Samsung Display heeft een nieuw scherm voor smartphones ontwikkeld dat je 360 graden kunt vouwen. Dankzij een nieuw scharnier is de vouw zelf bovendien minder goed zichtbaar. Komt dit scherm in de Galaxy Z Fold 5 terecht?

Lees verder na de advertentie.

Samsung ontwikkelt 360 graden-scherm

De Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft weliswaar een vouwbaar scherm, maar dat buigt slechts 180 graden. Het display kan niet verder dan volledig plat. Daar komt bij nieuwe varianten mogelijk verandering in. Samsung liet op de CES 2023 (Consumer Electronics Show) in Las Vegas namelijk een scherm zien dat je 360 graden kunt vouwen.

Dat betekent dat het display niet alleen aan de binnenkant kan zitten, maar ook aan de buitenkant. Een toekomstige versie van de Galaxy Z Fold zou dan geen tweede scherm meer nodig hebben. Met het display aan de buitenkant zou je het toestel als een normale smartphone kunnen gebruiken. Als je het scherm in je zak stopt, vouw je het juist dicht om de telefoon te behoeden voor krasjes.


Dit 360 graden-display van Samsung biedt nog een ander voordeel. Het nieuwe scharnier heeft een waterdruppelvorm, waardoor de vouw in het display minder strak is. Daardoor zie je hem ook minder goed zitten. De Motorola Razr 2022 beschikt al over een dergelijke constructie.

We hoorden eerder deze week dat de Samsung Galaxy Z Fold 5 een minder zichtbare vouw krijgt. Het is dus mogelijk dat dit scherm al in dat toestel beland. Het zou ons echter niet verbazen als Samsung dit jaar nog ‘gewoon’ voor een tweede display aan de buitenkant kiest.

Meer over de Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung presenteert de Galaxy Z Fold 5 waarschijnlijk aankomende zomer. Dat geldt ook voor de Galaxy Z Flip 5, de nieuwe klaptelefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Beide toestellen draaien waarschijnlijk op de razendsnelle Snapdragon 8 Gen 2-chip. Die vinden we ook in de Samsung Galaxy S23-serie, die op 1 februari het levenslicht ziet.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 krijgt verder mogelijk een ingebouwde S Pen, waarmee je (aan)tekeningen maakt op het scherm. Geruchten hebben het verder over een 108 megapixel-hoofdcamera, die we kennen van de Galaxy S22 Ultra.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Samsung-nieuws? Houd de website in de gaten, check onze gratis Android Planet-app en schrijf je natuurlijk even in voor onze dagelijkse en/of wekelijkse nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung Galaxy Z Fold 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu