Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-beveiligingsupdate augustus rolt uit naar Nexus- en Pixel-toestellen

Erwin Vogelaar
7 augustus 2017, 19:40
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate augustus rolt uit naar Nexus- en Pixel-toestellen

Heb je een Pixel- of Nexus-toestel? Dan mag je nu de beveiligingsupdate van augustus downloaden voor de beste bescherming.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate augustus 2017

De Android-beveiligingsupdate van augustus wordt nu uitgerold door Google. Elke eerste week van de maand stuurt het bedrijf een nieuwe update uit, waarmee kritieke kwetsbaarheden in Android worden verholpen. Deze updates zijn altijd eerst enkel voor Nexus- en Pixel-toestellen verkrijgbaar, omdat deze toestellen draaien op de meest pure vorm van Android. Andere fabrikanten gaan de updates vervolgens eerst nog uitgebreid testen. De ene fabrikant is hier sneller in dan de ander.

beveiligingsupdate augustus 2017

Elke maand drukken we jou als lezer op het hart om deze updates vlot te downloaden en te installeren. Dat is deze maand niet anders. Er worden namelijk weer tien kritieke kwetsbaarheden verholpen en nog een boel andere fouten. Zoals elke maand stelt Google dat er nog geen misbruik is gemaakt van deze kwetsbaarheden, maar dat kan natuurlijk wel gebeuren. Alleen door deze updates maandelijks te installeren is je toestel op zijn veiligst.

De update is zoals gebruikelijk in twee onderdelen opgedeeld, zodat fabrikanten sneller de update met de meest kritieke fouten kunnen uitrollen naar hun toestellen.

Update downloaden

De update is beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL. De maandelijkse beveiligingsupdate wordt automatisch aangeboden op je toestel. Ga naar het instellingenmenu van Android om handmatig te controleren of de update al klaar staat. Scrol in het instellingenmenu naar beneden en kies de laatste de laatste optie voor meer informatie over je toestel. Kies daarna voor ‘Updates’. Is er nog geen update voor je? Probeer het later dan nog eens.

Heb je geen geduld? Download dan de nieuwste factory images of OTA-images. Een factory image installeren doe je zo.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu