Android-beveiligingsupdate van maart rolt nu uit voor Pixel-telefoons
Wouter Nijsen

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van maart 2020 uitgebracht. De update is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons, maar komt de komende weken ook naar veel andere smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android-beveiligingsupdate van maart 2020 rolt uit

De beveiligingsupdate van maart 2020 was al op enkele smartphones te vinden, waaronder de nieuwe Galaxy S20, maar is nu ook officieel uitgebracht voor Googles eigen Pixel-telefoons. Heb je een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 of Pixel 4 XL, dan kun je de update vanaf vandaag verwachten. Google rolt de patch geleidelijk naar alle gebruikers uit.

Gids Android-smartphone beveiliging

De Android-beveiligingspatch van maart 2020 lost niet alleen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem op, maar verbetert de software van Pixel-telefoons ook op andere manieren. Zo worden enkele kleine problemen met de gezichtsherkenning van de Pixel 4 (XL) verholpen en de bluetoothverbinding van de Pixel 2- en Pixel 3(a)-telefoons verbeterd.

Je krijgt automatisch een melding op je Pixel-toestel zodra je de update kunt downloaden. Het is echter ook mogelijk om handmatig te checken of de nieuwe versie beschikbaar is. Ga hiervoor naar de instellingen, tik op ‘Systeem > Geavanceerd > Systeemupdate’ en druk op ‘Controleren op update’. Zie je de update nog niet, dan moet je nog eventjes wachten. Dit duurt hoogstens een aantal dagen.

Wanneer krijg ik de update?

Heb je een smartphone van een ander merk, dan moet je nog eventjes wachten totdat de Android-beveiligingspatch van maart 2020 voor jou verschijnt. Fabrikanten als Nokia, OnePlus en Sony zijn doorgaans snel met het uitbrengen van beveiligingsupdates en rollen deze maandelijks uit. Andere fabrikanten, zoals Motorola, bundelen updates van meerdere maanden en brengen ze dan eens per kwartaal uit.

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app. De volgende editie verschijnt aankomende vrijdag.

Daarnaast houden we je op de hoogte welke smartphones naar Android 10 worden bijgewerkt. Check het grote Android 10 update-overzicht om te zien of jouw toestel een update krijgt. Later dit jaar verschijnt Android 11, dat allerlei nieuwe features introduceert.

Overzicht: dit zijn de 7 belangrijkste nieuwe Android 11-features

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.