Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Wouter Nijsen
13 augustus 2018, 16:55
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 33

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

Steeds meer toestellen van Samsung krijgen de beveiligingsupdate van augustus. Deze week zijn onder meer de Galaxy S9 en S9 Plus aan de beurt, maar ook voor gebruikers van oudere toestellen staan nieuwe softwareversies klaar. Alleen onduidelijk is wat de update voor de Galaxy S7 met zich meebrengt; mogelijk is het een fix voor het Meltdown-lek waar de smartphone alsnog kwetsbaar voor lijkt te zijn.

Sony

Ook Sony gaat rustig door met het uitbrengen van beveiligingsupdates. De fabrikant is doorgaans snel en bewijst dat met de uitrol van de augustus-update voor verschillende toestellen. Zo zijn ze weer helemaal up-to-date. Goed om te weten: Sony heeft ook zijn plannen bekendgemaakt voor de Android Pie-update. De fabrikant belooft al volgende maand te beginnen met de uitrol en de geschikte modellen tegen november allemaal te hebben geüpdatet.

Nokia

Ook voor bezitters van Nokia-toestellen is er goed nieuws. De Nokia 7 Plus krijgt de nieuwste testversie van Android Pie, terwijl de goedkopere Nokia 5 en 6 van vorig jaar ook een patch krijgen. Tof: in de nieuwste bèta voor de 7 Plus zit de gebarenbediening van Pie verwerkt. We verwachten dat de komende dagen meer Nokia-telefoons van de beveiligingsupdate van augustus worden voorzien.

Mis je een update of toestel in dit overzicht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu