De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #22: Samsung Galaxy Note 10, Play Store en Android-updates

Wouter Nijsen
1 juni 2019, 17:13
3 min leestijd
Android nieuws #22: Samsung Galaxy Note 10, Play Store en Android-updates

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 10 heeft geen hoofdtelefooningang en fysieke knoppen’

Samsung Galaxy Note 10 accu

De geruchtenmolen rondom de Samsung Galaxy Note 10 begint op stoom te komen. Nadat eerder al informatie over de accucapaciteit en schermgrootte naar buiten kwam, weten we nu meer over de behuizing. Volgens een gerucht krijgt de smartphone geen hoofdtelefooningang of fysieke knoppen. Dit betekent dat de Note 10 geen power- of volumeknop krijgt. Ook een Bixby-button is afwezig. In plaats daarvan zitten er drukgevoelige sensoren op de zijkant. Deze reageren op aanraking. Volgens Android Police is het mogelijk dat Samsung er alsnog een soort nep-klikmechanisme instopt voor de feedback.

→ Lees verder over het Samsung Galaxy Note 10-gerucht

Play Store krijgt nieuw Material-design: zo installeer je de update nu al

play store material

Het nieuwe design voor de Play Store werd een tijdje geleden ontdekt en rolt nu uit naar alle gebruikers. Het nieuwe uiterlijk volgt de Material Theme-designtaal van Google, die al bij verschillende andere apps werd doorgevoerd. De digitale app-winkel is een stuk witter geworden, waarbij de kleuren subtieler zijn weggewerkt. De groene kleur van de app-sectie en het rood van Play Films zijn nu kleine accenten aan de boven- en onderkant. De rest van de app-winkel is voornamelijk wit, wat rustiger en overzichtelijker oogt.

→ Lees verder over het nieuwe design van de Play Store

Google Assistent is er nu in België: dit moet je weten

google assistent thuisbezorgd

In Nederland is de Google Assistent sinds vorig jaar beschikbaar, maar gebruikers in België hebben veel langer moeten wachten. Daar komt nu verandering in: de Belgische Assistent wordt op dit moment geleidelijk uitgerold. De Belgische Google Assistent werkt voorlopig alleen op smartphones en koptelefoons, maar de slimme speakers van Google laten nog eventjes op zich wachten. De Google Home, Home Mini en Nest Hub moeten over enkele maanden verschijnen. In Nederland zijn de reguliere Home en kleinere Home Mini al een tijdje verkrijgbaar.

→ Lees verder over de release van de Belgische Google Assistent

Opinie: onderzoek Consumentenbond over Android-updates trekt rare conclusies

android beveiligingsupdate

Het updatebeleid van fabrikanten komt regelmatig in het nieuws. Smartphonemakers zijn immers nog altijd regelmatig traag of onvolledig in het updaten van hun Android-smartphones. Met een nieuw onderzoek laat de Consumentenbond wederom veel stof opwaaien. Het bedrijf zegt niet te spreken te zijn voor de updates van veel fabrikanten. “Updates zijn onmisbaar voor een veilig gebruik van je telefoon. De prijs van een toestel mag niet bepalen of je wel of geen updates krijgt. Iemand die niet de duurste telefoon kan of wil betalen, moet zijn toestel ook gewoon veilig kunnen gebruiken,” aldus Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. Uit het onderzoek van de bond komen echter enkele opmerkelijke claims naar voren, die niet gestoeld lijken te zijn op de werkelijkheid, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet.

→ Lees verder over het onderzoek naar Android-updates van de Consumentenbond

‘Gelekte render toont Samsung Galaxy M40 met voorkantvullend scherm’

samsung galaxy m40

De doorgaans betrouwbare website 91Mobiles heeft een render van de Samsung Galaxy M40 gepubliceerd en zegt daarnaast de specificaties te weten. Zoals je op de persfoto hieronder ziet, heeft de Galaxy M40 een scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Linksboven zit – net als bij de Galaxy S10, S10 Plus en S10e – een gaatje voor de selfiecamera. Aan de achterkant zien we een driedubbele camera, waarbij het zou gaan om lenzen van 32 + 8 + 5 megapixel. Achterop zit ook de vingerafdrukscanner, die bij bijvoorbeeld de Galaxy A50 juist onder het scherm zit. Onder de motorkap zit ook een Snapdragon 675-chip met 4/6GB RAM. Opvallend is dat de M40 zou beschikken over een flinke 5000 mAh-accu.

→ Lees verder over de gelekte Samsung Galaxy M40-render

Bron afbeelding: Benjamin Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu