Via Google Home is het besturen van je slimme huis met je stem heel erg makkelijk, maar welke apparaten kun je nou eigenlijk aansluiten? Android Planet zet ze op een rij.
Lees verder na de advertentie.
Welke Google Home-apparaten kun je koppelen?
Met een Google Home in huis kun je verschillende dingen met je stem regelen, zonder dat je jouw telefoon hoeft te activeren. Denk aan het starten van muziek, het vragen naar het weer of het horen van afspraken in je agenda. Dit zijn alle Google Assistent-vragen die je kunt stellen.
Leuker wordt het als je verbinding maakt met slimme apparaten om je huis te besturen. Maar wat voor apparaten kun je nou eigenlijk koppelen?
Lampen en Google Home
Het bekendste voorbeeld van slimme apparaten om met je stem te besturen, zijn lampen. Niet langer hoef je naar de lichtknop te lopen, maar vraag je gewoon of het licht aan kan en regel je met de juiste lampen zelfs de kleur en helderheid.
De lampen van Philips Hue laten zich makkelijk besturen via Google Home. Deze bestaan in allerlei soorten en koppel je via de hub van Philips Hue. Ook de Ikea Tradfri-lampen werken met de spraakassistent. Daar heb je de Tradfri-verbindingshub voor nodig. Je IKEA Tradfri-lampen koppelen werkt in vier stappen.
Hoef je geen slimme lampen, maar wil je wel het licht in je huis besturen? Dan kun je ook kiezen voor een slimme knop met eventueel een dimmer. Je lampen zijn dan ook gewoon handmatig te besturen.
Temperatuur en Google Home
Ook slimme thermostaten worden bestuurd door de Google Assistent. Je hoeft dan enkel te zeggen dat je het iets warmer of kouder wil hebben, of je bent specifieker en zegt exact hoeveel graden de temperatuur moet veranderen.
De bekendste versie van deze technologie komt van Nest. Met bijvoorbeeld de Nest Learning Thermostat hoef je niet meer op te staan om de temperatuur te regelen. Ook zijn er slimme thermostaten van onder andere Tado en Honeywell verkrijgbaar.
Beveiliging en Google Home
De Google Assistent kan ook helpen met de beveiliging van je huis. Hierbij moet je denken aan camera’s en sloten. Heb je een slimme camera hangen, dan kun je op elk moment vragen of je het beeld van de camera via je Chromecast wil afspelen.
Net als thermostaten maakt Nest ook camera’s, zoals de Nest Cam IQ. Tevens kun je terecht bij bijvoorbeeld Netgear en Ezviz. Je kunt eventueel ook een smartphone als beveiligingscamera gebruiken met de app Alfred.
Camera’s zijn er ook in de vorm van deurbellen, zoals de Ring Video Doorbell met ingebouwde camera. Hierdoor zie je niet alleen wie er voor de deur staat, maar worden er ook opnames gemaakt voor als je er niet bent.
Slimme stekkers en andere apparaten
Ook zijn er talloze andere apparaten, zoals wasmachines, stofzuigers, afwasmachines en drogers die je bestuurt via Google Home. Denk daarbij voornamelijk aan het starten en stoppen van deze apparaten.
Is een apparaat niet slim? Dan gebruik je slimme stekkers. Je kunt hiermee niet het apparaat zelf besturen, maar wel of het apparaat stroom krijgt. Daar zijn een hoop dingen mee mogelijk. Goede merken voor slimme stekkers zijn onder andere TP-Link, Eve en Fibaro.
Entertainment en Google Home
Via Google Home is tevens je entertainment aan te sturen. Dat gebeurt via Googles Chromecast. Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in een speaker is enkel je stem nodig om bijvoorbeeld een serie op Netflix of een album op Spotify aan te zetten. Sommige televisies kun je zelfs met je stem in- of uitschakelen. Ook zijn er speakers en televisies verkrijgbaar met ingebouwde Chromecast of zelfs ingebouwde Google Assistent.
Qua mogelijkheden moet je denken aan ‘Speel X op Netflix’ of ‘Speel X op Spotify op mijn speaker’. Ook is het mogelijk om een serie of film te pauzeren of voor- en achteruit te spoelen.
- Kijk nu: Kerst met Eddie Murphy, Dickpics en nog 3 tips (1-12)
- Kijk nu: Squid Game is terug en nog 5 tips (24-11)
- Kijk nu: The Crown en Scott Pilgrim op Netflix en nog 3 tips (17-11)
- Kijk nu: David Fincher’s The Killer op Netflix en nog 4 tips (10-11)
- Kijk nu: Tweede seizoen Invincible op Prime Video en nog 4 tips (3-11)
Vreemdste apparaten
Er zijn ook apparaten op de markt waarvan je wellicht verbaasd bent dat ze via Google Home te besturen zijn. Niet al deze apparaten zijn ook in Europa verkrijgbaar, maar het laat zien hoeveel er tegenwoordig mogelijk is.
Wat dacht je van de Anova Precision Cooker. Dit apparaat steek je in een pan om op de exact juiste temperatuur te koken. Hiervoor vertel je Google bijvoorbeeld dat je jouw stuk vlees graag medium rare wil hebben, waarna de spraakassistent ook je kok wordt. Ook ovens worden tegenwoordig via Google Home bestuurd, zoals de Whirlpool Smart Slide-in Electric Range.
En wat moet je in 2018 nou nog zonder spraakbesturing voor je koelkast? Je kunt bijvoorbeeld met de SmartThinQ-koelkasten van LG vragen wat de temperatuur van de koelkast is, of speciale functies activeren zoals het maken van extra ijs
De Smarter Coffee is een voorbeeld van een slim koffiezetapparaat. Zo kun je Google Home vanaf je bed of bank vragen om een kop koffie te zetten, zodat je enkel nog op hoeft te staan om je verse koffie te pakken. Vergeet niet eerst een kopje klaar te zetten.
Houd de apparaten veilig
Welke slimme apparaten je ook gaat gebruiken in combinatie met Google Home, je moet een aantal dingen in de gaten houden voor je veiligheid. Met deze 7 handige tips maak je jouw smart home veiliger.
Lees onze andere artikelen over smart homes:
- Hoe je slimme apparaten kunt inzetten om te besparen op je energierekening (20-11)
- Android-tips: haal alles uit je slimme huis met de Google Home-app (4-11)
- Philips Hue voor buiten: zo werkt slimme verlichting in je tuin (4-7)
- Tip: zo maak je een speakergroep aan in Google Home (9-5)
- Android-tips: Zo maak je een smart home veiliger (15-4)