Huawei start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar P10

Erwin Vogelaar
3 maart 2018, 18:48
2 min leestijd
Huawei start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar P10

De uitrol van Android Oreo voor de Huawei P10 is gestart, samen met EMUI 8.0. Dit is er allemaal nieuw en zo download je de update.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P10 Android 8.0 (Oreo) rolt uit

Het wachten is voorbij: Huawei rolt eindelijk de update van Android 8.0 (Oreo) naar de P10 uit. De update duikt op dit moment in verschillende Europese landen op. Het kan nog wel eventjes duren tot je de update op je eigen toestel ziet, maar je hoeft niet lang meer te wachten.

Met de update naar Oreo krijgt het toestel onder andere notificatiekanalen, om het aantal berichten te beperken. Ook is er een picture-in-picture-modus toegevoegd om bijvoorbeeld video in een hoekje over een andere app heen te plaatsen. Tevens gaat het toestel beter met de accu om en stelt Android acties voor na het selecteren van een tekst.

Huawei p10 android 8.0

Dit is er nieuw met EMUI 8.0

Android 8.0 komt samen met een update van Huawei’s Android-skin EMUI. EMUI 8.0 voert tevens enkele veranderingen door. Bijvoorbeeld een navigatiedock met een knoppenbalk, die boven elke app kan zweven. De Contacten- en Mail-app laten je nu contactgegevens synchroniseren met LinkedIn, de galerij-app krijgt er een prullenbak bij en het is mogelijk om twee bluetooth apparaten tegelijk te verbinden met het toestel.

Volgens Huawei wordt de snelheid van de smartphone met deze update ook verbeterd via op kunstmatige intelligentie gebaseerde optimalisaties. De smartphone start sneller op, video’s spelen soepeler af en thumbnails laden sneller.

Zo download je de update

Je krijgt automatisch een notificatie als de update voor je klaar staat. Natuurlijk kun je ook handmatig controleren of het al zover is. Daarvoor ga je in instellingen naar ‘Systeem’ en vervolgens ‘Systeemupdate’. Is de update er nog niet? Probeer het dan een dag later nog eens.

Huawei P20

Eind deze maand wordt de opvolger van de P10 onthuld. De Huawei P20 heeft waarschijnlijk een notch, zoals veel komende Android-toestellen. Check de nieuwste Huawei P20 geruchten voor meer informatie.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu