Ook de LG G7 ThinQ laat je mogelijk de notch ‘uitschakelen’

Wouter Nijsen
11 april 2018, 9:22
2 min leestijd
Ook de LG G7 ThinQ laat je mogelijk de notch ‘uitschakelen’

De LG G7 ThinQ, die over een aantal weken wordt aangekondigd, krijgt een kleine uitsnede in het scherm, ook wel ‘notch’ genoemd. Om gebruikers alvast tegemoet te komen, implementeert LG waarschijnlijk een optie om de notch te verbergen.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 notch uitschakelen

lg g7 notch

Dat schrijft Android Headlines, dezelfde website die eerder een persrender van de LG G7 ThinQ publiceerde. De notch wordt ‘uitgeschakeld’ door de pixels rond de uitsnede zwart te maken. Hierdoor ontstaat er een donkere balk, zodat de uitsnede moeilijker te zien is. De keerzijde is dat de rand boven het scherm hierdoor dikker wordt, terwijl de uitsnede er juist zit om meer schermoppervlakte te creëren. Op de foto hiernaast zie je hoe het werkt.

De LG G7 ThinQ is niet de eerste Android-smartphone die gebruikers de optie geeft om de notch te verbergen. Op de Huawei P20 en P20 Pro is dit standaard mogelijk, terwijl OnePlus onlangs liet weten dat de optie na de release aan de nieuwe OnePlus 6 wordt toegevoegd. De uitsnede lijkt in ieder geval dé designtrend van 2018, nadat de iPhone X en Essential Phone vorig jaar de eerste waren met een notch.

Meer over de LG-smartphone

LG liet gisteren weten dat het zijn nieuwe vlaggenschip op 2 mei presenteert. Volgens het persbericht komt de smartphone in vijf kleuren, en heeft ‘ie een aparte knop voor AI-functies. Dit is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9, die aan de linkerkant een aparte Bixby-knop hebben.

Wanneer de release van de G7 plaatsvindt en wat het toestel gaat kosten, is nog onduidelijk. Wel weten we dat de telefoon hoogstwaarschijnlijk beschikt over een Snapdragon 845-chip, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Ook de dubbele camera zou flink worden verbeterd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven over de LG G7 ThinQ.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu