‘Mate 10 is geen smartphone’, zegt Huawei over nieuwe smartphone
Erwin Vogelaar

Met een Mate 10-teaser bereidt Huawei ons voor op de officiële onthulling van het nieuwe toestel. Maar is het wel een smartphone?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mate 10-teaser: dit is geen smartphone

Huawei onthult op 16 oktober zijn nieuwe vlaggenschip. Het grootste verkooppunt van dit toestel is een chip die extra goed is in kunstmatige intelligentie. Zo goed zelfs, dat Huawei de Mate 10 geen smartphone meer vindt.

“Dit is geen smartphone”, start de flitsende teaser. De video is gedeeld via het officiële Twitter-account van Huawei. “Dit ziet, denkt, leert zoals ons en voor ons. Met ingebouwde kunstmatige intelligentie leeft het voor wat nu is. Leeft het voor wat het volgende is. Leeft het met de potentie om jouw potentie te ontgrendelen.” De teaser zit vol met beelden van technologische vooruitgang en presenteert de chip als een menselijk brein. De video eindigt nog eens met: “Dit is geen smartphone. Dit is een intelligente machine”.

Stellen dat door een verbetering van bepaalde functies de Mate 10 geen smartphone meer is, is natuurlijk onzin. Het is marketingpraat om het toestel meer bijzonder te laten lijken. Wel zet Huawei met deze teaser duidelijk de toon. Het bedrijf gaat de strijd aan met onder andere Samsung, Apple en Google via kunstmatige intelligentie. Dit wordt gedaan met de Kirin 970-chip.

Kirin 970

Het is onduidelijk hoeveel je in de praktijk van deze chip gaat merken. Allerlei functies die met kunstmatige intelligentie werken moeten met deze chip volgens Huawei een stuk sneller gaan. Zo kan deze technologie bijvoorbeeld tweehonderd afbeeldingen in zes seconden herkennen.

Hoe de smartphone, of intelligente machine, ziet, denkt en leert zal ook moeten blijken. Het is in ieder geval duidelijk dat dit geen stilstaande technologie is. In theorie wordt de Mate 10 dus in de loop van tijd beter, met onder andere snellere berekeningen en nieuwe functies. Over een paar weken leren we meer.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.