Mogelijk krijgt de Nexus 5 toch Android N

Erwin Vogelaar
13 maart 2016, 10:35
1 min leestijd
Mogelijk krijgt de Nexus 5 toch Android N

De eerste Developer Preview van Android N is nu te downloaden voor verschillende Nexus-apparaten. Helaas voor Nexus 5-gebruikers wordt hun toestel overgeslagen. Toch is er nog hoop.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 Android N

Hoewel de Nexus 5 van LG niet tussen de toestellen staat waar je nu de eerste Developer Preview van Android N voor kunt downloaden, is er toch nog hoop voor de smartphone. Hoewel de Nexus 5 op dit moment te zwak gevonden wordt door Google voor de nieuwste Android-versie, lijkt het er op dat het toestel nog getest wordt om te zien of dit echt het geval is.

Nexus 5 Android N

Op bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat ‘Android N preview 1’ ook getest wordt voor ‘Hammerhead’. Hammerhead is de codenaam voor de Nexus 5. Er is dus nog kans dat met de juiste optimalisatie de Nexus 5 Android N kan draaien. Toch gaat het enkel om een kans. Het oudere toestel uit 2013 beschikt namelijk over  een 2,3GHz quadcore-processor (Snapdragon 800) met 2GB RAM en een Adreno 330-gpu. Hiermee is de Nexus 5  een stukje minder krachtig dan de toestellen die Android N wel krijgen.

Android N Developer Preview

De Developer Preview van Android N installeren  kan op dit moment namelijk alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Lees ook hoe je Android N kunt downloaden  en welke vernieuwingen de update met zich meebrengt.  Het installeren van Android N is overigens wel op eigen risico.

Lees meer  over Android N

Bron: AndroidGit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu