De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Zo ziet de nog onaangekondigde Nokia 7.1 eruit’

Erwin Vogelaar
29 september 2018, 18:35
2 min leestijd
‘Zo ziet de nog onaangekondigde Nokia 7.1 eruit’

Op gelekte Nokia 7.1-foto’s is het nieuwste nog onaangekondigde toestel van HMD Global te zien. Ook zijn de specificaties van dit toestel gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 7.1 foto’s tonen nieuw toestel

Het Finse HMD Global houdt op 4 oktober een evenement om waarschijnlijk een nieuwe smartphone te onthullen. Er zijn een paar kandidaten voor dit toestel. Waarschijnlijk gaat het om de Nokia 7.1 of Nokia 7.1 Plus. Van dat tweede toestel zijn vorige week nog foto’s online verschenen. Nu laat de Nokia 7.1 van zich zien.

Chinese keuringsinstantie TENAA bevestigt het bestaan van de Nokia 7.1 met een aantal foto’s en specs. Wat opvalt is dat het toestel geen notch heeft, terwijl de grotere 7.1 Plus wel een inkeping in het scherm krijgt. Verder heeft het toestel een 2,2 GHz-octacore-processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Aan de achterkant zijn twee camera’s te vinden van 13 en 12 megapixel.

Er wordt daarnaast gesproken over een tweede versie van de Nokia 7.1. Deze heeft wat stevigere hardware, namelijk 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Beide versies hebben wel een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. De toestellen worden van stroom voorzien door een 3400 mAh-accu. Helaas draait de Nokia 7.1 niet vanuit de doos op Android 9.0 (Pie), maar die update zal ongetwijfeld snel volgen.

Meer Nokia-nieuws

Welke smartphone er exact wordt aangekondigd op 4 oktober is dus nog niet bekend, maar er gaat geruchten rond over de Nokia 7.1, Nokia 7.1 Plus, Nokia 5.1 Plus en Nokia 9. Aangezien HMD Global, het bedrijf achter Nokia, in de uitnodiging spreekt over ‘de laatste toevoeging aan de Nokia smartphonefamilie’, verwachten we maar een enkel toestel op die dag te zien. Wellicht wel met meerdere variaties.

Ondertussen is de Nokia 7 Plus de eerste Nokia-smartphone met een Android 9.0 (Pie)-update. Het is zelfs één van de eerste Android-smartphones die de update krijgt. Dat laat zien dat Nokia serieus is in het snel uitrollen van Android-updates. Check wanneer jouw toestel Android Pie krijgt.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: TENAA
Bronnen afbeeldingen: TENAA, TENAA, TENAA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's