De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Nokia 9.1 PureView uitgesteld tot begin 2020

Colin Baak
22 oktober 2019, 14:22
2 min leestijd
Gerucht: Nokia 9.1 PureView uitgesteld tot begin 2020

De onthulling van de Nokia 9 PureView werd geplaagd door uitstel. Uiteindelijk kwam het toestel met flinke vertraging op de markt. Nu lijkt ook de release van zijn opvolger, de Nokia 9.1 PureView, langer te duren dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 9.1 PureView uitgesteld tot volgend jaar’

De Nokia 9.1 PureView wordt de opvolger van de Nokia 9 PureView. Begin dit jaar is de ontwikkeling van het nieuwe toestel begonnen. De release zou na de zomer plaats moeten vinden, maar dat werd uitgesteld. Onvoorziene problemen met de camera waren hiervan de oorzaak. De onthulling zou nu gepland staan voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Nokia 9 kopen

Nu wordt ook dat in twijfel genomen door de bekende insider Nokia_anew. Via Twitter lezen we namelijk dat de release in het tweede kwartaal van 2020 moet plaatsvinden. Een reden daarvoor werd niet genoemd, maar het kan te maken hebben met het aanbod van de concurrentie.

Tijd voor Snapdragon 865-chip?

Door het uitstel is er meer tijd voor de fabrikant om problemen glad te strijken. Ook zijn er de afgelopen tijd veel toestellen van de concurrentie gepresenteerd. Met de aankomende feestdagen zou Nokia direct moeten concurreren met de Note 10 van Samsung, OnePlus 7T-serie of bijvoorbeeld de Google Pixel 4.

Ook verwachten we begin 2020 de eerste smartphones met de Snapdragon 865-processor. Als de 9.1 PureView dan een 855 Plus-chip aan boord heeft, staat Nokia direct een punt achter. Dat was ook het geval met de Nokia 9 PureView. Die kwam op de markt met de 845-processor, terwijl de Snapdragon 855 al was gepresenteerd.

Of dat betekent dat de fabrikant deze ronde wel gaat kiezen voor de Snapdragon 865-chip, is nog de vraag. Het kost immers de nodige tijd om de nieuwe chip goed te testen en alles werkend te krijgen.

Het nieuwe toestel moet flink aangepakt zijn op het gebied van de camera. De Nokia 9 heeft vijf camera’s op de achterkant, maar de fotokwaliteit wist niet echt te overtuigen. Hoeveel camera’s de 9.1 krijgt is onbekend, maar de fotokwaliteit bij weinig licht heeft de prioriteit zo schreven we eerder.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu