4 zaken die we weten over de Sony Xperia X Compact

Wouter Nijsen
29 augustus 2016, 13:43
2 min leestijd
4 zaken die we weten over de Sony Xperia X Compact

De afgelopen dagen is het nodige gelekt over de Sony Xperia X Compact, die binnen enkele dagen onthuld moet worden. Maar wat weten we nou eigenlijk over de smartphone? Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

1. Compacte smartphone met klein scherm

Sony Xperia X Compact

Waar Apple met de iPhone SE een klein toestel met uitstekende specs in huis heeft, zijn er maar weinig Android-fabrikanten die compacte smartphones maken. Smartphoneschermen zijn tegenwoordig 5 inch of groter en met de Xperia Z5 Compact is er maar één echt Android-alternatief voor de iPhone SE beschikbaar.

Met de Xperia X Compact brengt Sony een nieuw klein toestel uit die – zoals de naam doet vermoeden – is gebaseerd op de Xperia X. Hierbij gaat het om een smartphone met een 4,6 inch-scherm, net zo groot als de iPhone 6S. Volgens de laatste geruchten heeft het display een full-hd-resolutie, terwijl de Z5 Compact het met een 720p-scherm moet doen.

2. Betere specificaties

Ook de specificaties worden waarschijnlijk verbeterd. Volgens de laatste geruchten beschikt de Xperia X Compact over een Snapdragon 820-chip met een quadcore-processor en 4GB aan RAM. Verder zou er 64GB aan opslagruimte beschikbaar zijn, al is nog niet duidelijk of dit met een micro-sd-kaartje verder kan worden uitgebreid.

Zoals we van Sony gewend zijn, mogen we een tweetal goede camera’s verwachten. De verwachting is de camera van de Xperia X Compact foto’s schiet in 16 megapixel-camera en 4K-video’s maakt, met aan de voorkant een 8 megapixel-frontcamera voor selfies en videogesprekken.

3. Draait nog op Android 6.0

Ondanks dat Android 7.0 (Nougat) officieel beschikbaar is, verwachten we dat de Xperia X Compact nog op Android 6.0 (Marshmallow) draait. Google heeft al bekendgemaakt dat de LG V20 de eerste smartphone is die uit de doos op Nougat draait, waardoor het aannemelijk dat Sony na de release een update beschikbaar gemaakt. Hoe snel dat gebeurt, is onduidelijk.

sony xperia z5 compact

4. Onthulling op 1 september

Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt de Xperia X Compact samen met de Xperia XZ tijdens IFA 2016 aangekondigd. De technologiebeurs vindt plaats in Berlijn van 2 tot 7 september, maar veel fabrikanten doen een dag eerder al hun aankondigingen. Android Planet is in Berlijn aanwezig en zal live verslag doen van alle onthullingen die worden gedaan.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu