In deze top 100 apps zetten we de beste Android-apps van dit moment voor je op een rijtje. Met deze apps benut je de functies van je toestel optimaal. Mis deze lijst dus niet!
Lees verder na de advertentie.
1. WhatsApp

Met WhatsApp kun je onbeperkt berichten versturen naar en met andere WhatsApp-gebruikers. Dit werkt op dezelfde manier als sms’en, maar WhatsApp biedt meer mogelijkheden. Naast tekstberichtjes kun je ook foto’s, audiobestanden en video’s versturen. WhatsApp is niet alleen beschikbaar voor Android, maar kan ook op vrijwel alle andere smartphones worden geïnstalleerd. Zo kun je met iedereen WhatsAppen.
Als je de app installeert, zie je automatisch welke van je contacten WhatsApp op hun telefoon hebben staan. Een ander sterk punt van WhatsApp is dat je ook met complete groepen kunt chatten – handig als je wilt afspreken wat je met je vrienden dit weekend gaat doen! Daarnaast beschikt WhatsApp over end-to-end-encryptie, waardoor geen ongewenste partij mee kan kijken op je scherm. Bovendien is het mogelijk om audio- en videogesprekken met contacten te houden. WhatsApp Web is de webversie van de app, die je direct vanuit de browser kunt gebruiken. Er is ook een desktop-app van WhatsApp beschikbaar. Lees alles over WhatsApp met handige tips & trucs!
→ Download WhatsApp in Google Play (gratis)
2. Android Planet
Dagelijks vertellen we je op Android Planet alles wat je moet weten over Android en Google, van het laatste nieuws tot uitgebreide achtergronden. Nu is er ook een officiële Android Planet-app, waarmee je ons altijd binnen handbereik hebt en niets hoeft te missen. De app haalt automatisch het laatste nieuws voor je binnen. Wil je echt niets missen, dan kun je notificaties instellen. Zo krijg je automatisch een berichtje zodra er een nieuw artikel op de site te vinden is.
Niet iedereen heeft de hele dag tijd om het laatste nieuws te checken. Daarom vind je in de app zowel dag- als weekoverzichten. Daarnaast ontvang je elke zondag rond 16.00 uur een weekoverzicht. Daarin staat het belangrijkste nieuws, de beste apps en de handigste tips. Ook is er een automatisch dag- en nachtmodus, waarmee je je ogen ‘s nachts wat rust gunt.
→ Download Android Planet in Google Play (gratis)
3. Google Maps

Google Maps is de officiële kaartendienst van Google. De app wordt vaak van nieuwe functies voorzien, waarbij onder andere de plattegrond, pop-ups, informatie over locaties en het instellingen-menu een make-over krijgen. Met Google Maps kun je snel informatie van bedrijven opzoeken en je route plannen.
Velen vinden Google Maps de beste navigatie-app voor Android. Dat komt mede omdat Google actief bezig is om Google Maps te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Daarnaast is de mogelijkheid om 360-graden-foto’s van plaatsen in Google Maps te bekijken nog steeds een unieke feature. Een andere belangrijke feature is het feit dat je kaarten offline kan opslaan, zodat je in het buitenland zonder internetverbinding kan navigeren.
→ Download Google Maps in Google Play (gratis)
4. Inbox by Gmail

Inbox by Gmail vindt e-mail opnieuw uit door e-mails als todo`s te zien. De app laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel.
Een belangrijke verandering die Inbox by Gmail brengt, is het bundelen van e-mails op basis van inhoud. Zo heb je bijvoorbeeld bundels voor reizen, sociaal en financieel. Hier worden alle e-mails die met het onderwerp te maken hebben onder gesorteerd, zodat je beter het overzicht bewaart. Ook worden bijlages voortaan prominenter getoond en kunnen bijlages als foto’s en pdf-bestanden direct vanuit de inbox worden geopend.
→ Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)
5. Plex

Plex is een mediacenterdienst die content op verschillende apparaten beschikbaar maakt. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om films en series te indexeren en op andere apparaten beschikbaar te maken. Zo kun je lokale content op je pc, laptop of netwerkschijf naar je Android-apparaat streamen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een serie via een tablet op bed wil kijken, terwijl deze afleveringen gewoon op je pc staan. Enorm handig en simpel, met een fijne interface.
Ook kan Plex worden gebruikt om naar de Chromecast te streamen. Je Android-apparaat fungeert vervolgens als afstandsbediening. Lees ook ons uitgebreide artikel over Plex en alles wat je moet weten.
→ Download Plex in Google Play (gratis)
6. Flitsmeister
Flitsmeister is de koning onder de file- en flits-apps. De app geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen, waardoor je – als het goed is – nooit meer een prent ontvangt. Flitsmeister draait op de achtergrond als jij in de auto zit en geeft een melding als je in de buurt van een flitser komt.
De Flitsmeister-app toont in principe alles wat je moet weten tijdens het autorijden. De app houdt je ook op de hoogte van wegwerkzaamheden, afgesloten rijstroken, ongevallen en naderende ambulances. Handig, want op deze manier ben je altijd op alles voorbereid.
→ Download Flitsmeister in Google Play (gratis)
7. ING Bankieren

De ING Bankieren-app is één van de mooiste en meest overzichtelijke Nederlandse apps. Je regelt al je geldzaken zonder de vervelende TAN-codes en hebt altijd zicht op je rekeningen. Zowel je betaalrekeningen als je spaarrekeningen zijn beschikbaar en je maakt geld over met een zelf ingestelde pincode. Met deze pincode beveilig je ook de app, zodat niemand toegang tot jouw rekeningen heeft. Ook kun je rekeningen afschermen door middel van stemherkenning.
Daarnaast gaf de ING met zijn app gebruikers als eerste Nederlandse bank de mogelijkheid om via het scannen van een qr-code te betalen of geld te ontvangen. Door een betaalverzoek in het de ING Bankieren-app te starten, kun je na het invoeren van het bedrag een qr-code aanmaken. Deze code laat je vervolgens scannen door de persoon die geld aan je verschuldigd is. Daarnaast beschikt de app over een adressenboek en de mogelijkheid om zakelijke rekeningen toe te voegen.
→ Download ING Bankieren in Google Play (gratis)
8. Duolingo
Met Duolingo kun je gratis talen als Engels, Spaans en Frans op een laagdrempelige manier leren. De app is opgedeeld in onderdelen, waarbij je elke keer maximaal drie fouten mag maken. Naast het schrijven van woordjes en zinnen wordt ook je spreekvaardigheid getoetst middels de microfoon van je Android-smartphone of -tablet.
Na afloop van elk onderdeel krijg je op basis van je prestaties een score. Deze kun je vervolgens vergelijken met vrienden en andere Duolingo-gebruikers.
→ Download Duolingo in Google Play (gratis)
9. NU.nl

De NU.nl-app is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties. De app is al tijden vormgegeven volgens Androids eigen Material Design, waardoor de app er fraai uitziet. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen.
Een andere populaire functie in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Ook werkt NU.nl vaak met liveblogs om belangrijk nieuws te verslaan. Deze liveblogs worden tevens in de app geïntegreerd.
→ Download NU.nl in Google Play (gratis)
10. NOS
De app van NOS is strak en werkt snel, maar is voornamelijk populair door de mogelijkheid om live video te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld met de app naar het journaal kijken, of het dagelijkse sportnieuws. Handig voor in de trein of op andere momenten dat je niet achter de tv zit.
De NOS-app biedt het laatste nieuws en sportnieuws, gebundeld met veel video’s, actuele verkeersinformatie en het weer. Ook toont de app extra secties voor belangrijke evenementen, zoals de Tour de France.
→ Download NOS in Google Play (gratis)
11. Pocket
Pocket, dat vroeger Read It Later heette, verzamelt artikelen, video`s en foto`s die je op een later moment wil bekijken. Het meest handige aan Pocket is de synchronisatie met de browser. Als je geen tijd hebt om een artikel te lezen of video te bekijken, kun je deze content via een knop toevoegen aan je eigen lijst. Deze lijst synchroniseert met je smartphone of tablet en kun je een opgeslagen artikel bijvoorbeeld in de trein lezen.
De artikelen die je bewaart, worden in een speciaal design opgeslagen dat alleen de belangrijkste foto’s laat zien en het lettertype goed leesbaar maakt. Ook is het mogelijk om tags aan de content toe te voegen en de lettergrootte en achtergrondkleur aan te passen. Als je een artikel, video of foto hebt gezien, kun je ‘m markeren en wordt het in je archief opgeslagen.
→ Download Pocket in Google Play (gratis)
12. 9292

De reisplanner-app van 9292 is één van de beste apps die je kunt gebruiken om je reis te plannen. 9292 biedt een fraai design dat snel werkt en overzichtelijk is, maar je vooral de keuze geeft om je reis naar eigen wens te bepalen. Liever niet met de bus? Dan vul je dat bij 9292 in.
9292 werkt via de gps of het invullen van een adres of bekende locatie als een winkelcentrum, station of belangrijk gebouw. Ook biedt de app de mogelijkheid aan om een profiel aan te maken waarmee je jouw reizen kunt bewaren en met verschillende apparaten synchroniseren.
→ Download 9292 in Google Play (gratis)
13. Dropbox

Dropbox is een cloud-based opslagdienst. Je kunt Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die je via je computer, tablet en telefoon kunt bereiken. Je krijgt standaard 2GB gratis en kunt de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen.
Al je opgeslagen documenten, foto`s en andere bestanden zijn via je smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen. Het werkt on-the-fly: zodra je iets via je Android-toestel op je Dropbox verwijdert, wordt dat op je computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto`s. Als je via wifi bent verbonden, uploadt de app automatisch al je geschoten foto`s naar Dropbox.
→ Download Dropbox in Google Play (gratis)
14. Slack
Bij Android Planet zijn we fan van het zakelijke communicatieplatform Slack. Het is een soort IRC, alleen dan helemaal van deze tijd én met ondersteuning voor gifjes. Een soort chatkamer die je helemaal naar eigen wens kunt inrichten, speciaal bedacht en ontworpen voor bedrijven. De Android-app van Slack is net zo goed als de dienst, laat je snel wisselen tussen verschillende teams en houdt je altijd op de hoogte van wat er in kanalen gebeurt.
De app heeft een handig uitklapmenu, waardoor je snel kunt schakelen naar een ander persoon of kanaal. Met de knop bovenin zoek je naar berichten, terwijl je ook een status kunt instellen voor je account.
→ Download Slack in Google Play (gratis)
15. Google Now Launcher
De Google Now Launcher is Googles homescreen-app, ofwel een launcher. Daarmee krijg je de interface van de Nexus-apparaten op een ander Android-toestel. Als je van links naar rechts veegt, kom je direct bij het overzichtsscherm van Google terecht. Zo is de slimme zoekassistent van Google altijd maar één swipe weg.
De interface van de Google Now Launcher kenmerkt zich door het gebruik van het gehele scherm voor de wallpaper, waardoor de bovenste notificatiebalk en de onderste balk met touchscreenknoppen samenvallen met de achtergrond. Ook de app-drawer is een beetje doorzichtig, met grotere iconen dat samen een speelser uiterlijk geeft.
→ Download Google Now Launcher in Google Play (gratis)
16. Spotify
De populairste muziekstreamingdienst is zonder twijfel Spotify. De app is er als gratis en betaalde streamingdienst. Met de gratis versie heb je de beperking dat je alleen nummers kunt beluisteren in Shuffle-modus en met reclames. De betaalde versie is iets uitgebreider en laat je nummers zoeken en geselecteerde afspeellijsten beluisteren.
Spotify laat gebruikers in een online bibliotheek zoeken en direct naar muziek luisteren. Gebruikers hebben de mogelijkheid om eigen afspeellijsten samen te stellen, artiesten en vrienden te volgen en samen met vrienden een afspeellijst te beheren. Laatstgenoemde is handig voor als je op vakantie gaat of een feestje hebt.
→ Download Spotify in Google Play (gratis)
17. Gmail

Als je een Android-toestel in je bezit hebt, moet je eigenlijk ook een Gmail-account gebruiken. De maildienst van Google is ronduit geweldig en werkt ontzettend goed met de app samen. Je kunt meerdere accounts beheren, snel mails opstellen, bijlagen toevoegen, je labels organiseren en nog veel meer.
Sinds enkele jaren wordt Gmail veelvuldig door Google geüpdatet en van nieuwe functies voorzien, waardoor de app steeds mooier oogt en beter werkt. Gmail is daarmee één van de beste Android-apps. Gmail ondersteunt ook meerdere e-mailaccounts, zoals een account van Hotmail en Outlook. Lees ook ons uitgebreide artikel over Gmail, met alles wat je moet weten.
→ Download Gmail in Google Play (gratis)
18. Swiftkey

Swiftkey Keyboard is een intelligent toetsenbord dat al jaren meedraait in de top van meest populaire Android-apps. Nadat je Swiftkey gratis hebt gedownload en het keyboard hebt geïnstalleerd, kun je direct gebruikmaken van de slimme tekstvoorspelling die het biedt. Hoe meer je typt, des te meer Swiftkey leert en des te beter de woordsuggesties worden. Tik je vaak ongeveer dezelfde zinnen, dan verloopt dat dankzij de tekstvoorspelling van Swiftkey stukken sneller en bovendien foutloos.
Naast veel typen kun je Swiftkey ook slimmer maken door Swiftkey Cloud in te schakelen. Je kunt het keyboard koppelen met je Google-account of sociale netwerken, zodat Swiftkey aan de hand van je mails, tweets en Facebook-berichten in druk van jouw schrijfstijl krijgt.
→ Download Swiftkey in Google Play (gratis)
19. Google Foto’s

Google Foto`s, de officiële foto-app van Google, werkt als de centrale foto-app waarin al je afbeeldingen terechtkomen. Automatisch worden ze gesorteerd op dagen, maar door twee vingers uit elkaar te spreiden op het scherm, zoom je uit zodat dagen veranderen in maanden of jaren. Zo kun je snel naar het verleden schakelen en in je archief naar plaatjes zoeken.
Alle foto`s laden snel, alsof ze lokaal worden opgeslagen. Toch staat geen van de plaatjes op de smartphone zelf, maar worden ze bewaard in de cloud. Google Foto`s slaat alle plaatjes en filmpjes gratis op in de cloud en `in hoge kwaliteit`. Er zal hoe dan ook enige compressie plaatsvinden, maar foto`s worden tot 16 megapixels opgeslagen en video`s tot 1080p. Daarnaast is het mogelijk om foto’s via de browsers te bekijken en op specifieke trefwoorden te zoeken.
→ Download Google Foto`s in Google Play (gratis)
20. NS Reisplanner Xtra
De NS Reisplanner Xtra is het beste wat de NS de afgelopen jaren is overkomen. De treinen mogen dan vaak problemen hebben, de app werkt altijd als een zonnetje. Je kunt je reis plannen, vertrektijden op de stations zien, actuele storingen bekijken, reizen opslaan voor hergebruik en de app heeft zelfs spraakbesturing. Als je tegen de app zegt dat je morgen om half acht van Amsterdam naar Utrecht wil reizen, kiest de NS Reisplanner Xtra automatisch de beste treinreis.
Een andere handige functie is het notificatiesysteem: je wordt op de hoogte gehouden wanneer je trein vertrekt, aankomt en dat je vooral niet moet vergeten uit te checken. In 2014 is de app voorzien van een geheel nieuw design.
→ Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)
21. Chrome

Chrome is begonnen als een desktopbrowser, maar sinds 2012 ook als Android-app beschikbaar. De Chrome-app brengt de diensten van desktopbrowser naar de smartphone. Denk bijvoorbeeld aan synchronisatie van je gebruikersnamen en wachtwoorden, maar ook de synchronisatie van tabbladen.
Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om incognito-tabbladen te openen, privacy-instellingen aan te passen en je dataverbruik te verminderen door websites te comprimeren. Een andere handigheidje is dat je via Chrome een webpagina, document of foto kunt printen. Dit doe je via de instellingen, waarna je op afdrukken drukt. Ook is het mogelijk om je computer op afstand te besturen via de Chrome-app. Lees alles over Chrome in ons uitgebreide achtergrondartikel met tips en trucs.
→ Download Chrome in Google Play (gratis)
22. Google Agenda

Google Agenda is verreweg de beste agenda-app voor Android. Dit komt bijvoorbeeld door de mogelijkheid om data uit je e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in te boeken. Elke keer als je concertkaartjes koopt, vliegtickets bestelt of een hotel boekt worden de gegevens van de bevestigingsmail gebruikt voor het aanmaken van een agenda-afspraak.
Google Agenda heeft naast een klassieke weergave ook een modus waarin al je afspraken worden getoond in een fraaie tijdslijn met foto`s, kaarten en toepasselijke illustraties. Hiermee zie je precies hoe je dag eruit gaat zien.
→ Download Google Agenda in Google Play (gratis)
23. Twitter

De officiële Twitter-app was nooit echt goed te noemen, totdat de ontwikkelaars drastisch een aantal updates doorvoerden die zowel uiterlijke als functionele veranderingen bevatten.
In de Twitter-app heb je mogelijkheid om meerdere accounts te beheren, kun je het Twitter-profiel aanpassen, het microblog doorzoeken en ontvang je notificaties van nieuwe volgers, retweets en reply`s. Ook is er een nachtmodus, waardoor de interface zwart kleurt en het een stuk fijner wordt om de app in het donker te gebruiken.
→ Download Twitter in Google Play (gratis)
24. Facebook

Blijf continu op de hoogte van het wel en wee van je Facebook-vrienden met de officiële Facebook-app voor Android. Je kunt gemakkelijk statusupdates delen, jouw nieuwsoverzicht bekijken en foto`s uploaden. Ook kun je eenvoudig berichten plaatsen op het prikbord van je vrienden of met ze chatten via de ingebouwde chatfunctie.
In de mobiele Facebook-app vind je vrijwel alle functionaliteiten die de desktopwebsite van Facebook.com ook heeft, zodat je altijd onderweg zonder problemen op je Android-smartphone je Facebook-account kunt beheren. Lees alles over Facebook voor Android, met handige tips en trucs.
→ Download Facebook in Google Play (gratis)
25. Snapchat

Met Snapchat kunnen gebruikers foto`s naar elkaar sturen die na een korte periode verdwijnen. Op de foto`s zijn teksten te schrijven en gebruikers hebben ook de mogelijkheid om op de geschoten foto te tekenen. Nadat de foto klaar is, kan deze naar een contactpersoon worden verstuurd. Omdat de afbeeldingen vaak maar enkele seconden te bekijken zijn, wordt de app veelal gebruikt voor sexting: het versturen van pikante foto`s naar bekende of onbekende personen.
Het is echter wel mogelijk om een screenshot te maken op het moment dat je de betreffende foto ontvangt, waardoor Snapchat-gebruikers worden gewaarschuwd om op eigen risico`s dergelijke foto`s te versturen.
→ Lees meer over Snapchat en alles wat je moet weten over de app
→ Download Snapchat in Google Play (gratis)
26. Telegram

De Telegram Android-app is sinds de overname van WhatsApp door Facebook populair geworden. De online berichtendienst Telegram is eigendom van de Russische Facebook, en volledig beveiligd door middel van encryptie. Zo zijn de berichten standaard beveiligd, maar is het ook mogelijk om een `geheim gesprek` te starten waarbij berichten enkel door een specifieke code per toestel kan worden ontgrendeld.
Ofwel: je kan veilig chatten en alleen de ontvanger kan met dat specifieke toestel de berichten bekijken. Ook zijn er handige apps voor je pc, laptop of tablet beschikbaar. Lees alles over Telegram in ons uitgebreide artikel met tips.
→ Download Telegram in Google Play (gratis)
27. Instagram
Het delen van foto`s en later ook video`s is door Instagram compleet veranderd. De app introduceerde als één van de eersten filters, waarna elk lelijk kiekje in een mooie foto werd veranderd. Sinds het ook mogelijk is om video`s te schieten en van dezelfde eigenschappen als een foto te voorzien, is Instagram een uitstekende multimedia-app die door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. Zelfs Facebook is er gek op: de foto-app werd in 2012 voor een miljard doller overgenomen.
Het is mogelijk om vanuit de app een foto of video te schieten, maar je kunt ook de galerij openen om oudere content van een leuke filter of ander effect te voorzien. Alle foto`s en video`s worden op jouw profiel opgeslagen, die eveneens via het web te bekijken zijn. Lees meer over Instagram in ons uitgebreide overzicht met tips en trucs.
→ Download Instagram in Google Play (gratis)
28. Datumprikker
Een afspraak plannen is geen pretje. Het is bijna onmogelijk om een datum te zoeken waarop iedereen beschikbaar is. De vernieuwde Datumprikker-app helpt je zo goed dat je het nog bijna leuk gaat vinden. De app legt je enkele categorieën voor om te kiezen wat voor soort bijeenkomst je wilt inplannen. Daarna kun je aangeven wanneer de afspraak begint en hoelang deze duurt.
Een ander voordeel van de Datumprikker-app is dat deze samenwerkt met je agenda, zodat ook andere meetings zichtbaar zijn tijdens het inplannen. Ook het afspraakoverzicht is handig, omdat hier al je bijeenkomsten op een rijtje worden gezet.
→ Download Datumprikker in Google Play (gratis)
29. Netflix
De ‘Spotify voor video’-dienst Netflix is sinds de herfst van 2013 beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Voor 9,99 euro per maand kun je onbeperkt series en films kijken. Netflix heeft in ieder land andere deals en bevat daarom in ieder land andere tv-series en films. In Nederland is het aanbod niet mis, al missen we persoonlijk nog wel wat laatste seizoenen van series.
Er zijn flink wat series, films en documentaires te vinden en het aanbod wordt regelmatig uitgebreid. Het aanbod is zowel Nederlands- als Engelstalig. Ook kun je Netflix in combinatie met de Chromecast gebruiken. Lees meer over Netflix in ons uitgebreide overzicht met tips en trucs.
→ Download Netflix in Google Play (gratis)
30. Outlook

Outlook is Microsofts officiële e-mail-app, die is gebaseerd op de e-mail-app van het door Microsoft overgenomen Acompli. De app is geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets en integreert al je mails, contacten, agenda-afspraken en e-mailbijlagen. Je kunt snel wisselen tussen verschillende accounts en met veegbewegingen berichten verwijderen of archiveren. Het grote scherm van tablets biedt het voordeel dat je zowel je inbox ziet als de berichten waarop je tikt.
Net als in Acompli is je inbox van Outlook slim: belangrijke berichten komen automatisch bovendrijven en mails die nog even kunnen wachten, swipe je gemakkelijk weg. Je kunt ze eventueel `inplannen`, zodat ze op een later moment weer terugkeren in je inbox. Minder belangrijke mails verschijnen in de map `Andere`.
→ Download Outlook in Google Play (gratis)
31. Uber

De hippe taxiservice Uber is populair in Nederland. Je maakt een account aan, voert je creditcard- of PayPal-gegevens in en kan voortaan met de Uber-app een taxi in geselecteerde Nederlandse steden bestellen. De app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, welke naar jou rijdt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt.
Uber kijkt automatisch naar jouw locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaald. Daarnaast kun je bij de eindbestemming uitstappen en wordt de prijs van de taxirit automatisch van je creditcard of PayPal-account afgeschreven: ideaal. Ook kun je taxiritten met anderen splitten.
→ Download Uber in Google Play (gratis)
32. LastPass
LastPass is één van onze favoriete wachtwoordbeheerders. De app slaat al je wachtwoorden en bijbehorende gebruikersnamen en websites op, zodat jij ze nooit meer hoeft te onthouden. Ook vult LastPass de inloggegevens automatisch voor je in, via een handige browser-plugin die voor alle populaire browsers beschikbaar is. Het enige wachtwoord dat je voortaan hoeft te onthouden, is je hoofdwachtwoord. Vervolgens kun je alle informatie over jouw inloggegevens inzien, zoals een wachtwoord of gebruikersnaam. Ideaal.
De Android-app is ook enorm handig. Deze voert eveneens automatisch je inlogggevens in bij websites en apps. Daarnaast kun je veilige wachtwoorden genereren en de app via de vingerafdrukscanner van je Android-smartphone beveiligen.
→ Download LastPass in Google Play (gratis)
33. Evernote

Evernote is een app waarmee je allerlei zaken kunt vastleggen. Het is een digitaal brein op je Android-toestel. Om te voorkomen dat je hersens overlopen met allerlei ideeën, klussen, boeken die je nog wilt lezen, interessante quotes die je ergens hebt gezien, artiesten die je nog eens wilt opzoeken en ga zo maar door, kun je met Evernote alles – van tekst tot foto`s en geluidsopnames – vastleggen en synchroniseren met Mac, Windows en een online opslagruimte. Er is ook een handige browser-extensies voor Evernote.
→ Download Evernote in Google Play (gratis)
34. Thuisbezorgd

Met Thuisbezorgd kun je heel gemakkelijk vanaf je Android eten bestellen. Je logt in met jouw account en kunt direct al je bestellingen zien die je eerder hebt besteld. Met een druk op de knop bestel je ze opnieuw. Daarnaast is de interface van Thuisbezorgd overzichtelijk, waardoor je snel jouw bestelling aan het betreffende restaurant kunt doorgeven.
Een handige functie van Thuisbezorgd is de externe betalingsoptie. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de ING-app geopend zodra je een betaling moet voltooien. Je vult de pincode in, selecteert het account waarmee je wilt betalen en de betaling is voltooid.
→ Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)
35. Microsoft Word
De officiële Microsoft Word-app mag niet op je Android-toestel ontbreken. De app is specifiek ontwikkeld voor mobiel gebruik en dus voorzien van een simpelere en duidelijkere interface dan de desktopversie. Het is mogelijk om nieuwe documenten aan te maken, bestanden te bewerken of om teksten te bekijken.
Handig is de cloudintegratie, waardoor je documenten altijd en overal toegankelijk zijn. Diensten als OneDrive, Google Drive, Dropbox en Box worden ondersteund. Hierdoor wordt ook het delen van documenten een stuk makkelijker.
→ Download Microsoft Word in Google Play (gratis)
36. Titanium Backup

Titanium Backup is de beste backup-app voor Android. De app wordt vaak geüpdatet, heeft veel verschillende opties en is enorm stabiel. Om Titanium Backup te gebruiken, heb je wel root-rechten nodig.
Mocht je vaak van rom wisselen en veel apps moeten herstellen, is de betaalde versie van Titanium Backup ook een goede optie. Met de betaalde versie kun je in één keer al je opgeslagen instellingen en apps terugzetten. Lees ook alles over Android rooten in ons uitgebreide artikel.
→ Download Titanium Backup in Google Play (gratis)
37. LinkedIn

LinkedIn is het zakelijke sociale platform waar je een online cv bijhoudt en contact maakt met anderen uit dezelfde branche. LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt om opdrachten te pluggen en te verkrijgen en je professionele profiel bij te houden.
Daarnaast bevat de LinkedIn Android-app ook speciale groepen waar je jezelf bij aan kunt sluiten, zoals freelance vormgevers of internationale ceo`s.
→ Download LinkedIn in Google Play (gratis)
38. Pocket Casts
Podcastsliefhebbers hebben het zwaar bij Android, want de kwalitatief hoogstaande podcast-apps heb je in de Play Store niet voor het uitzoeken. Daar komt met Pocket Casts, een app om al je podcast-abonnementen te beheren en naar podcasts te luisteren, gelukkig verandering in. Pocket Casts, dat voor zowel Android-smartphones als -tablets is geoptimaliseerd, werkt via rss-feeds, synchroniseert over al je mobiele toestellen, houdt automatisch smart playlists bij met hetgeen dat jij nog moet luisteren en laat je snel wisselen tussen video (voor wifi) en enkel audio (voor onderweg).
Daarnaast biedt de app tevens een handige controlebalk in het notificatiegedeelte van Android waardoor je snel de app kunt bedienen. Pocket Casts heeft wel een prijskaartje, maar komt ook écht pas tot zijn recht als de app op meerdere mobiele toestellen wordt gebruikt. Zijn prijskaartje is `ie daarmee dubbel en dwars waard.
→ Download Pocket Casts in Google Play (betaald)
39. Popcorn Time

Popcorn Time is een stukje software waarmee je films en series kunt bekijken. Het aanbod is echter illegaal, waardoor het gebruik ervan ook illegaal is. Popcorn Time is verwant aan het downloaden van torrents: de software gebruikt het torrent-protocol om films en series af te spelen. Stel: je downloadt een torrent van een film. Normaliter moet je wachten totdat de film klaar is met downloaden.
Bij Popcorn Time kun je de film tijdens het downloaden direct kijken. De software biedt ook een zoekfunctie waarmee je direct naar films en series kunt zoeken. Er is ook een Android-app beschikbaar die over Chromecast-integratie beschikt. Lees ook alles over Popcorn Time is ons uitgebreide artikel met tips en informatie.
→ Download Popcorn Time via de Popcorn Time-website (gratis)
40. WifiMapper
WifiMapper is een populaire applicatie waar je gratis wifi-netwerken mee ontdekt. Dat is handig wanneer je bijna door je databundel heen bent en wel op je Android wilt internetten. WifiMapper was tot vandaag alleen op iOS beschikbaar, maar is nu ook voor Android uitgebracht.
Wanneer je WifiMapper opent, wordt al het gratis wifi in de buurt op een kaart weergegeven. De netwerken wordt aangegeven met punaises, waar je vervolgens op kunt tikken om aanvullende informatie op te vragen. Zo check je of de verbinding goed is, je `m gratis kunt gebruiken of een wachtwoord nodig hebt.
→ Download WifiMapper in Google Play (gratis)
41. Hangouts
Hangouts is Googles eigen chatservice die op 15 mei 2013 officieel werd gelanceerd en de functionaliteiten van Google Talk, Google+ Messenger en Hangouts videochatten samenbrengt. Het is daarmee een alles-in-één dienst die je op allerhande manieren laat communiceren met je contactpersonen, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt.
Berichten of foto`s die je verstuurt via je smartphone komen zonder vertraging ook aan op je tablet, pc of Mac. Hangouts is er als Chrome-extensie of gratis app voor Android, Chrome OS, iOS, Mac OS, Windows en Linux. Lees alles over Hangouts in ons uitgebreide artikel met tips.
→ Download Hangouts in Google Play (gratis)
42. MX Player

MX Player is een enorm uitgebreide videospeler. Zo biedt de app hardware-acceleratie, waarmee video`s efficiënter – zowel qua hardware als energie – kan worden afgespeeld, en multicore-coding, waarmee meerdere cores worden gebruikt om video`s af te spelen. Een andere handige feature is pinch-to-zoom, waarbij je bij video`s naar eigen wens kunt inzoomen. Ook is er een vergrendeloptie aanwezig voor kinderen. Zo kun je gewelddadige films achter slot en grendel houden, maar ook specifiek instellen dat kinderen enkel een video kunnen bekijken en niet plotseling iemand bellen of andere apps openen.
De app speelt vrijwel elk videoformaat, maar ondersteunt ook een reeks aan bestandstypen voor ondertitels. Denk bijvoorbeeld aan dvd-ondertitels, maar ook srt-bestanden, sub-bestanden en zelfs txt-bestanden. Er is ook een betaalde app-versie aanwezig zonder reclame.
→ Download MX Player in Google Play (gratis)
43. YouTube

YouTube is de grootste videowebsite ter wereld, die in 2006 door Google is overgenomen. Het is daarmee één van de belangrijkste overnames door Google, die met YouTube een enorm belangrijke stap in de multimediawereld hebben gezet.
Mede daarom is YouTube ook op Android een zeer belangrijke app. De app laat je fijn multitasken, afspeellijsten maken, YouTubers volgen en natuurlijk video’s naar de Chromecast verzenden. Lees alles over YouTube in ons uitgebreide artikel met tips.
→ Download YouTube in Google Play (gratis)
44. Google Drive

Google Drive is Googles eigen cloud-based opslagdienst en vergelijkbaar met Dropbox. Bij Google krijg je 15GB aan opslagruimte gratis en dit is voor een laag bedrag per maand te verhogen. Je kunt er zo ongeveer alles uploaden en bereiken via de browser, desktop-apps of mobiele apps. Daarnaast kun je met Google Documenten, Google Presentaties en Google Spreadsheets respectievelijk tekstdocumenten, presentaties en spreadsheets maken en deze op Google Drive opslaan.
→ Download Google Drive in Google Play (gratis)
45. Buienalarm

Buienalarm is een applicatie waarmee je kunt zien of er een regenbui op je afkomt. De applicatie waarschuwt automatisch als je tijdens een BBQ naar binnen moet rennen. Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je een tuinfeest gepland hebt.
De app is ook heel handig als je even wilt checken of het rondom jouw locatie binnenkort gaat regenen. Als je ziet dat het over tien minuten weer droog is, kun je daarna op de fiets stappen. De ontwikkelaar heeft ook een widget gemaakt.
→ Download Buienalarm in Google Play (gratis)
46. VSCO Cam
VSCO Cam maakt met een strakke en minimalistische interface indruk. Naast een simpel design om foto`s te schieten heb je de beschikking over een gedeelte waar je foto`s worden weergegeven. Deze foto`s kun je vervolgens aanvinken en op verschillende manieren bewerken, met een reeks aan handige vooraf ingestelde features: van filters tot specifieke kleureffecten, tot het draaien en verkleinen van een foto.
Naast uitgebreide aanpassingsopties voor foto`s, die net zo strak in beeld zijn gebracht als alle andere interface-elementen, kun je ook de sterkte van verschillende aanpassingsopties instellen om zo precies het juiste effect te bewerkstelligen.
→ Download VSCO Cam in Google Play (gratis)
47. Nokia HERE

HERE is een de navigatie-app van Nokia die volgens het Finse bedrijf de concurrentie aan moet gaan met het populaire Google Maps en andere kaartendiensten. Het fijne van Nokia HERE is het feit dat kaarten gratis te downloaden en vervolgens offline te gebruiken zijn. Zo kun je ook navigeren als je – bijvoorbeeld in het buitenland – niet de beschikking over een internetverbinding hebt.
In totaal zijn er kaarten van meer dan 100 verschillende landen op te slaan. Daarnaast is HERE geschikt voor het openbaar vervoer, want de app biedt routebeschrijvingen en houdt de laatste OV-informatie bij. Verder toont de app continu verkeersinformatie en alternatieve routes zodat je sneller je bestemming bereikt.
→ Download Nokia HERE in Google Play (gratis)
48. Periscope

Met Periscope kun je – net als bij Meerkat – met een druk op de knop een livestream starten, die je desgewenst kunt delen met je volgers op Twitter. Het grote voordeel van de app ten opzichte van Meerkat is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen.
Vanuit het startscherm van Periscope krijg je toegang tot een lijst van streams die momenteel live zijn. Verder is het mogelijk om recente streams te bekijken en er zelf eentje te starten. Standaard worden livestreams bewaard, maar met een druk op de knop kun je dit voorkomen. Bekijk je een livestream die je leuk vindt, kun je met een hartje je waardering tonen.
Tot slot kun je andere gebruikers volgen en meldingen krijgen als nieuwe streams beginnen. Een andere nieuwe functie is dat Periscope-video’s ook op Twitter worden getoond. Ook is het mogelijk om privé-uitzendingen te starten, mocht je niet willen dat je Twitter-volgers meekijken.
→ Download Periscope in Google Play (gratis)
49. TunnelBear VPN
Met TunnelBear surf je via een VPN-verbinding (Virtual Private Network), die extra beveiligd is tegen bijvoorbeeld pottenkijkers die je wachtwoorden willen stelen of toegang willen tot andere data.
Je online gegevens worden niet opgeslagen, wat TunnelBear perfect maakt om veilig gebruik te maken van een openbare wifi-verbinding. VPN verbergt je locatie, zodat je gemakkelijk verbindt met een server in een ander land, waarna websites denken dat je daar bent. Check meer handige VPN Android-apps.
→ Download TunnelBear VPN in Google Play (gratis)
50. Shazam
Shazam was één van de eerste apps die écht populair werd op het Android-platform. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om nummers te `Shazammen`, ofwel te taggen. Je drukt op de knop, je toestel luistert naar de muziek en vertelt je welk nummer het is. Een zeer ingenieuze app, maar het design van Shazam was niet om over naar huis te schrijven. Na lang wachten is hier de nieuwe minimalistische interface die gebruikers fijner en beter nummers laat taggen.
Shazam is een universele app die voor grote en kleine tablets is geoptimaliseerd. Zo heb je op elk Android-apparaat dezefde app met een andere unieke interface.
→ Download Shazam in Google Play (gratis)
51. Marktplaats
Marktplaats, de grootste tweedehands verkoopwebsite van Nederland, heeft ook een eigen handige Android-app. Je kunt zelf producten toevoegen om te verkopen, gemaakte foto`s bij je advertentie plaatsen en krijgt een notificatie zodra iemand heeft geboden.
Als je iets wil kopen, kun je met een trefwoord of via postcode zoeken op Marktplaats en advertenties bekijken en de verkoper contacteren. Handig is de chatfunctie, waarmee je gemakkelijk contact kan leggen met andere gebruikers. Dat scheelt je flink wat mailen.
→ Download Marktplaats in Google Play (gratis)
52. 1Password
1Password is één van de meest bekende en uitgebreide wachtwoordbeheerders voor Android. De app laat je al je wachtwoorden opslaan in een kluis, waar je een hoofdwachtwoord voor aanmaakt om ‘m te beveiligen. Met 1Password kun je ook sterke wachtwoorden aanmaken voor nieuwe en bestaande accounts, of wachtwoorden op een veilige manier delen met familieleden of collega’s.
De 1Password-app heeft ondersteuning voor vingerafdrukscanners, waardoor je veilig en snel de applicatie kunt openen. Bovendien kun je de app automatisch vergrendelen, zodat je wachtwoorden altijd veilig blijven, ook als je Android-toestel wordt gestolen of kwijt raakt.
→ Download 1Password in Google Play (betaald)
53. Feedly

Feedly, een oude bekende in de RSS-lezers voor Android, is enorm populair geworden nadat Google Reader zijn deuren sloot. Feedly laat al je abonnementen in een mooi overzicht zien.
De app benadrukt het gebruik van swipe-bewegingen om verschillende acties uit te voeren en integreert diensten als Twitter, Facebook, Pocket en Instapaper. Het delen en bewaren van interessante artikelen wordt hierdoor erg gemakkelijk gemaakt.
→ Download Feedly in Google Play (betaald)
54. Unified Remote

Als je regelmatig je laptop of pc aan je tv koppelt om bijvoorbeeld films, series of games op het grote scherm te tonen, dan weet je hoe lastig het is om het apparaat van een afstandje te bedienen. Doorgaans moet je naar je computer lopen om iets in- of uit te schakelen. Unified Remote maakt dit proces een stuk gemakkelijker en tovert je smartphone of tablet om in een draadloze muis en mediacontroller. Vervolgens kun je probleemloos je computer besturen.
Het voordeel van Unified Remote is dat er nauwelijks sprake van lag is; verschuif je je muispijltje met een swipe op je smartphonescherm, dan gebeurt hetzelfde direct op je pc.
→ Download Unified Remote in Google Play (betaald)
55. Google Duo
Google Duo is de beste app om razendsnel een videogesprek met iemand te starten. Je hebt geen Google-account nodig om de app te gebruiken, maar registreert jezelf door je telefoonnummer in te voeren. Vervolgens dien je een verificatiecode in te voeren om met iemand te bellen.
De meest unieke functie van Duo is ‘Aankloppen’ (of Knock Knock), omdat je de persoon namelijk al kunt zien terwijl hij of zij je belt. In plaats van dat je een profielfoto te zien krijgt, kun je nog beslissen om het gesprek te accepteren of af te wijzen. Ook handig is dat Duo moeiteloos kan overstappen van een mobiele internetverbinding op wifi.
→ Download Google Duo in Google Play (gratis)
56. Nova Launcher

Nova Launcher is de meest populaire launcher voor Android. Met Nova Launcher vervang je de huidige homescreens en ben jij de baas over je eigen smartphone of tablet. Met de alternatieve launcher kun je vrijwel alles aanpassen: van de app-drawer tot app-iconen.
Een voordeel is dat Nova Launcher vrijwel identiek is aan stock-Android, maar wel genoeg ruimte over laat om alles naar je eigen wens in te stellen. Daarnaast is de app voorzien van meer functies dan Apex Launcher.
→ Download Nova Launcher in Google Play (gratis)
57. Google Allo
Allo is Googles eigen berichtendienst die concurreert met diensten als WhatsApp en Telegram. Belangrijk in Allo is de integratie van de Google Assistant. De virtuele assistent heeft een eigen chatvenster waar je al je vragen, opdrachten en meer in kwijt kunt. Dat gaat precies zoals in een normaal gesprek: je hoeft niet specifieke commando’s volgen, maar stelt normale, menselijke vragen.
Daarnaast zijn er tientallen stickerpakketten om sticker te versturen of om je foto’s te bekladden met tekeningen en tekst. Uniek voor Allo is de mogelijkheid om je berichten ‘fluisterend’ of ‘schreeuwend’ te versturen. Dat doe je door de Verzend-knop omhoog of omlaag te geven. Hoe hoger je veegt, hoe groter de letters van het bericht naar je vriend of collega. Ook emoji’s kunnen op die manier groter of kleiner gemaakt worden.
→ Download Google Allo in Google Play (gratis)
58. Google Fotoscan
Een handige app voor fotoliefhebbers is Google Fotoscan. Deze app is een aanvulling op Google Foto’s waarmee je bestaande, fysieke foto’s kunt omzetten naar een digitaal formaat. Dit doe je met de camera van je smartphone, zodat je gemakkelijk back-ups maakt van kiekjes en ze tegelijk digitaliseert.
Fotoscan doet meer dan alleen een foto nemen van een bestaande foto. Om er voor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt, laat Fotoscan je verschillende punten op de afbeelding vastleggen. Hiermee wordt glans van invallend licht automatisch weggefilterd en het beste kleurenfilter voor iedere foto ingesteld. Fotoscan kan daarnaast je ingescande plaatjes direct opslaan in Google Foto’s.
→ Download Google Fotoscan in Google Play (gratis)
59. NPO

De officiële app van NPO, vroeger Uitzending Gemist. Met NPO kun je tv-programma`s van de publieke omroep op je Android toestel terugkijken. De programma`s verschijnen kort na afloop van de uitzending op Nederland 1, 2 en 3 en blijven tien dagen beschikbaar. Je hebt verschillende tabs als uitgelichte, nieuwe en populaire programma`s en kunt op zender, omroep en trefwoord zoeken. In de app stel je zelf de kwaliteit van de streams in.
→ Download NPO in Google Play (gratis)
60. Moves

Moves houdt de gehele dag bij wat je aan het doen bent, van lopen tot fietsen of als je een stuk met de trein gaat. Aan het einde van de dag geeft Moves dit in een handige en mooie sporttijdlijn weer, waarna je precies kunt zien wat je hebt gedaan die dag.
Ook is er een handige stappenteller aanwezig en kun je op een kaart bekijken welke route je die dag hebt afgelegd. Het is tevens mogelijk om een stappendoel in te stellen, maar Moves is voornamelijk bedoeld om je inzicht te geven in hoe je dag dag door beweegt en actief bent.
→ Download Moves in Google Play (gratis)
61. Google Trips
Google Trips maakt je vakantie een stuk minder stressvol, omdat alle informatie over je trip verzameld wordt. Hierdoor heb je alleen de app nodig om je weg te vinden op vakantie, waarbij ook je reserveringen van je vlucht en hotel verzameld worden. Belangrijke reserveringen worden via Gmail geïmporteerd, al kun je belangrijke mails ook even doorsturen naar Google Trips.
Verder is het mogelijk om eetlocaties op te slaan. Daarnaast kun je ook nog eetlocaties zoeken en opslaan. Hierbij krijg je ook informatie over locale specialiteiten. In een ‘Need to know’-sectie staat informatie over noodgevallen, geld, internet en meer. Er is tevens een aparte sectie met alle informatie over vervoer in het land waar je zit.
→ Download Google Trips in Google Play (gratis)
62. Alto
Alto Mail is een concurrent voor Inbox by Gmail en andere populaire e-mail-applicaties. Alto wil e-mail makkelijker maken door je sneller informatie te laten vinden. Hiervoor gebruikt de app de zogeheten `Stack`-functie. Deze functie ordent alle mailtjes op basis van de inhoud en bijlagen. Zo worden mailtjes met bijlagen, foto`s of persoonlijke berichten van elkaar gescheiden, zodat de gebruiker ze gemakkelijker kan doorzoeken.
De Cards-functie licht e-mailtjes met belangrijke informatie uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reservering voor een etentje of reisinformatie over een vakantie. Wanneer je Alto Mail opent, valt direct de interface en het uiterlijk van de app in positieve zin op. Alto is geheel vormgegeven volgens het Material Design van Android 5.0 (Lollipop), wat zich kenmerkt door de fraaie kleuren, vloeiende animaties en ronde actieknop.
→ Download Alto Mail in Google Play (gratis)
63. Muzei Live Wallpaper
Muzei Live Wallpaper is een gratis wallpaper-app die elke dag jouw Android voorziet van een nieuw likje verf: ofwel de wallpaper verandert. maar dat doet de app niet zomaar. Muzei Live Wallpaper gebruikt bekende kunstwerken, vervaagt deze en zorgt dat de kleuren minder fel zijn en het resultaat is dat je elke dag een nieuwe betoverende wallpaper krijgt. Via de app kun je direct bekijken welk kunstwerk deze keer als achtergrond dient.
Daarnaast is het via de app mogelijk om de blur en dim in te stellen, respectievelijk om de foto waziger of minder fel te maken. Muzei Live Wallpaper kan zijn aanpassingen ook op bestaande foto`s uit jouw galerij toepassen, waardoor het mogelijk wordt om je eigen foto`s als wallpapercyclus te gebruiken.
→ Download Muzei Live Wallpaper in Google Play (gratis)
64. Rabo Bankieren

De Rabobank heeft een applicatie waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen. Overmaken naar bekenden en naar eigen rekeningen gaat zonder moeite, maar om geld over te maken naar onbekende rekeningen en bij het overmaken van bedragen groter dan 300 euro zul je een random reader met je bankpas moeten hebben. Daardoor is een dubbele beveiliging aangebracht om misbruik van je rekening te voorkomen.
→ Download Rabo Bankieren in Google Play (gratis)
65. Gboard
Gboard is de opvolger van het Google-toetsenbord, dat standaard op veel Android-toestellen geïnstalleerd staat. Gboard is een stukje slimmer en onderscheidt zich door de ingebouwde zoekfunctie. Door op de G-knop te drukken, kun je direct een zoekopdracht invoeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te vragen wat het weer de komende dagen wordt, wat het meest actuele nieuws is en hoe laat de zon onder gaat.
Een andere handige functie is het feit dat je in meerdere talen kunt typen. Steeds meer mensen typen naast het Nederlands bijvoorbeeld ook in het Engels. Je geeft aan welke taal je voorkeur heeft, waarna Gboard vervolgens rekening houdt met andere talen waarin je typt.
→ Download Gboard in Google Play (betaald)
66. Skype

Met Skype kun je goedkoop bellen via wifi of het datanetwerk van je provider. Je kunt naar andere Skype-gebruikers bellen via wifi of 3G en naar vaste en mobiele nummers voor een laag tarief. Het is ook mogelijk om te chatten met andere gebruikers en tijdens deze chats foto`s, video`s en bestanden naar de ander te sturen. De app laat je ook videobellen, mocht je een camera aan de voorkant van je toestel hebben.
→ Download Skype in Google Play (gratis)
67. Pinterest

Met Pinterest kun je alles `pinnen` wat je leuk vindt, van mode, auto`s tot design. Het prikbord ziet zichzelf als `een plaats om inspiratie te ontdekken, verzamelen en delen`. Je kunt bij Pinterest een account aanmaken en direct beginnen met het samenstellen van je eigen profiel.
De app wordt geïntegreerd in het deelsysteem van Android, waardoor je dus vanuit andere apps, de browser en camera foto`s kunt pinnen. Het is ook mogelijk om pins van anderen te repinnen en eigen boards te creëren. Deze pins zijn onder te verdelen in speciale boards, die interesses of thema`s aangeven.
→ Download Pinterest in Google Play (gratis)
68. Facebook Messenger

Facebook Messenger is de chat-app van Facebook die samenwerkt met de officiële Facebook-app. Met de app kun je gebruikmaken van de geinige chatheads: een soort kleine ronde avatars die overal op het scherm verschijnen, je naar eigen wens kunt verplaatsen en altijd snel kunt openen om met contactpersonen te chatten.
Daarnaast is het mogelijk om met de app gratis contactpersonen te bellen, foto`s te versturen en je locatie te delen. Als je veel van Facebook-chat gebruikmaakt, is het heel handig om Facebook Messenger te installeren.
→ Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)
69. Sleep As Android
Niets is zo vervelend als plotseling wakker gemaakt te worden wanneer je nog heftig aan het dromen bent. Dat gebeurt niet meer als je Sleep as Android gebruikt: een app die je slaappatroon scant en je op het juiste moment wakker maakt. De app weet wanneer jij in je remslaap bent en wacht op het goede moment om de wekker te laten rinkelen.
Zo houdt Sleep As Android je geluiden en bewegingen bij en maakt je wakker op het moment dat je in een lichte slaap verkeert. Je stelt een tijd in (bijvoorbeeld van 07.00-07.30) en binnen die tijd kijkt Sleepbot wanneer je veel beweegt en geluid maakt.
→ Download Sleep As Android in Google Play (gratis)
70. Yahoo Aviate Launcher

Aviate is een hele interessante app die het idee van de Google Now launcher combineert met een meer slimme benadering van dagelijks Android-gebruiker. De launcher past zich namelijk aan jouw levensstijl aan, want voor verschillende situaties en omgevingen is ook een `andere smartphone` benodigd.
Zo heb je bijvoorbeeld een speciaal homescreen voor als je thuis bent, maar ook één voor op je werk. Bij laatstgenoemde zijn dan bijvoorbeeld Google Drive en Dropbox belangrijke apps, thuis eerder Facebook.
→ Download Aviate in Google Play (gratis)
71. ABN Amro Mobiel Bankieren

Beheer al je geldzaken met de ABN Amro Mobiel Bankieren-app. Je kunt bedragen overmaken, inplannen en je adressenboek beheren. De app bevat zelfs een acceptgiro-scanner, waarmee je al je acceptgiro-rekeningen heel snel kunt verwerken.
Als je een rekening bij ABN AMRO hebt, is deze app een absolute aanrader om op je smartphone of tablet te installeren. Je financiën regelen gaat een stuk gemakkelijker met de ABN Amro Mobiel Bankieren-app.
→ Download ABN Amro Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)
72. Tasker

Tasker wordt door velen als één van de belangrijkste Android-apps gezien. Tasker laat je Android-smartphone of -tablet automatisch acties uitvoeren op basis van ingevoerde waardes, zoals de trilmodus inschakelen als je in de bioscoop bent of het geluid zachter zetten als de schelle stem van je schoonmoeder door de hoorn klinkt. Dit kan enorm handig zijn voor als je graag wilt dat je smartphone of tablet zich automatisch aanpassen aan situaties, waardoor je uiteindelijk veel tijd bespaart.
→ Download Tasker in Google Play (betaald)
73. QuickPic

Er zijn veel fotogalerij-apps beschikbaar in Google Play, maar QuickPic stijgt toch boven het gros uit door het stijlvolle gebruik van Material Design en de opties die de app biedt. “Snel, licht en modern. QuickPic is de beste alternatieve app voor al je foto`s, die gemakkelijk de standaard fotogalerij-app kan vervangen“, aldus de ontwikkelaar.
De app ondersteunt clouddiensten als Google Drive, Dropbox, Flickr en OneDrive, en biedt de mogelijkheid om foto`s op basis van locatie en datum te sorteren. Ook kun je foto`s die je liever niet in je galerij wilt tonen verbergen, zonder dat ze van de opslagruimte worden verwijderd.
→ Download QuickPic in Google Play (gratis)
74. Scanbot

Scanbot is een razendsnelle Android-app waarmee je rekeningen, notities en al het ander papierwerk in een handomdraai kun inscannen. En scannen, dat heb je sneller nodig dan je denkt. Een rekening inscannen om te bewaren? Een brief digitaliseren? Even een recept in de cloud zetten? Je hebt er allemaal een scanner voor nodig, wat een stuk beter werkt dan gewoonweg een foto maken van het document.
Scanbot kan documenten scannen in premium kwaliteit van over 200 dpi, waarna de app de scans als pdf opslaat. Daarnaast is er een uitgebreide cloudintegratie aanwezig met diensten als Google Drive, Box, Dropbox, Evernote en OneDrive. Ook biedt Scanbot automatische optimalisaties en kleurconreecties, alsmede het scannen van meerdere pagina`s binnen één pdf. Handig!
→ Download Scanbot in Google Play (gratis)
75. Vivino

Als je van wijn houdt, mag de app Vivino niet op je smartphone ontbreken. Met Vivino kun je een foto van het etiket van een fles wijn maken, waarna de app het etiket scant en je alle informatie over de betreffende fles laat zien. Zo kun je onder andere zien waar de wijn vandaan komt, van welke druif de wijn is gemaakt en welke gerechten goed bij de wijn smaken. Ook serveertips zorgen ervoor dat je de wijn altijd goed schenkt.
→ Download Vivino in Google Play (gratis)
76. RunKeeper
RunKeeper is al tijden onze favoriete sport app voor het bijhouden van activiteiten als wandelen, hardlopen en fietsen. De app kan zelfs je prestatie op de skipiste en in een roeiboot bijhouden.
Daarbij maakt RunKeeper gebruik van de gps in je Android-toestel om je snelheid, afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën te monitoren. Jouw prestaties zijn tevens eenvoudig te delen via sociale netwerken, zoals de route die je net tijdens joggen hebt afgelegd.
→ Download Runkeeper in Google Play (gratis)
77. Schiphol Amsterdam Airport

De officiële Schiphol-app bevat de actuele vertrektijden, een handige planner en een duidelijk overzicht van het vliegveld. De notificatie-updates van vertragingen en gewijzigde gates zijn echt een toegevoegde waarde als je vanaf Schiphol gaat vliegen. Zo ren je nooit meer als een kip zonder kop door de hallen van het vliegveld, op zoek naar de juiste gate.
→ Download Schiphol in Google Play (gratis)
78. Imgur
De meesten kennen Imgur van de talloze grappige bewegende gif-afbeeldingen die je op de fotowebsite kunt vinden. Het is echter ook een goede hostingwebsites voor foto`s, waar velen hun afbeeldingen naar uploaden om vervolgens met anderen te delen.
Imgur heeft een fijne fotogalerij die specifiek voor smartphones en tablets is gemaakt. Zo kun je snel door alle afbeeldingen scrollen en direct bekijken welke afbeeldingen op dat moment het populairst zijn. Vervolgens is het enorm simpel om een hartje aan een afbeelding te geven of `m een vote naar boven of beneden te geven. Via de deelknop kun je een Imgur-afbeelding met anderen delen.
→ Download Imgur in Google Play (gratis)
79. Miitomo
Miitomo, de eerste smartphone-app van Nintendo, is verkrijgbaar op Android. Het spel draait om de Mii`s, de poppetje die Nintendo-spelers als avatar gebruiken. De Mii stel je helemaal zelf samen, waarbij je bijvoorbeeld je gezicht, kapsel en andere uiterlijke eigenschappen kiest. Hierna begint het `spel`, waarin je vervolgens vragen over jezelf moet beantwoorden.
De antwoorden die je geeft worden gedeeld met andere spelers. Hierdoor leer je elkaar beter kennen, wat vooral geinig is als je samen met vrienden speelt. Bij elke vraag die je beantwoordt krijg je ook een beloning, in de vorm van Miitomo-munten. Die gebruik je in de winkel om minigame te spelen en bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken voor je personage te verdienen.
→ Download Miitomo in Google Play (gratis)
80. Google Translate

Google Translate laat gebruikers talen naar elkaar vertalen. Je kunt bijna elke taal op je smartphone of tablet invoeren en vervolgens een andere taal selecteren waar de tekst naar wordt vertaald. Dit kan ook offline, want het is mogelijk om woordenboeken van talen offline op te slaan.
Daarnaast vertaalt de app ook spraak naar een andere taal. De app werkt daarmee inderdaad net zo simpel als het klinkt: je spreekt tegen Google Translate en de app vertaalt jouw woorden direct naar de door jou gekozen taal. Handig voor op vakantie!
→ Download Google Vertalen in Google Play (gratis)
81. Prisma
Er zijn een heleboel apps die je foto’s van filters voorzien, maar Prisma is zeker één van de betere. De app tovert al je foto’s namelijk om tot een kunstwerkje. Dit doe de app met de zogeheten conventional neural networks, wat betekent dat alle aanpassingen via de servers van Prism uitgevoerd worden. Daardoor kun je veel gedetailleerde, uitgebreidere aanpassingen maken.
Handig is dat je Prisma ook offline kunt gebruiken, waardoor je geen internetverbinding nodig hebt om foto’s op te fleuren. Hiervoor dien je wel eerst de verschillende filters te downloaden. Vervolgens kun je offline naar hartenlust de verschillende stijlen gebruiken.
→ Download Prisma in Google Play (gratis)
82. Android Apparaatbeheer

Met de officiële app van Android Apparaatbeheer kunnen gebruikers hun andere toestellen bekijken, opsporen en de gegevens van de betreffende apparaten wissen. De app toont alle apparaten die aan je Google-account zijn gekoppeld. Het is mogelijk om met de app een specifiek toestel te laten rinkelen – ook al staat deze in stille modus -, de pincode voor schermvergrendeling van het apparaat opnieuw in te stellen en alle gegevens op de telefoon of tablet te wissen. Lees meer over Android Device Manager en alle opties van de app.
→ Download Android Apparaatbeheer in Google Play (gratis)
83. Google Keep

De grote concurrent van Evernote, ontwikkeld door Google. Met Google Keep kun je ook allerlei notities maken en lijstjes bewaren. Op de desktop kun je Google Keep terugvinden via drive.google.com/keep. In de Play Store is een aparte app verkrijgbaar, geschikt voor Android 4.0 en hoger. Google Keep is bedoeld om fysieke notitieblaadjes en notitieblokken te vervangen. Je kunt snel een digitale krabbel of een lijstje maken en die later snel weer terugvinden op Google Drive.
→ Download Google Keep in Google Play (gratis)
84. Google Nieuws en Weer

Google Nieuws en Weer staat meestal standaard op je Android-toestel geïnstalleerd, en wordt door velen gebruikt als widget om de laatste nieuws-headlines en het weer te tonen. De Google Nieuws en Weer-app heeft een overzichtelijk design waar je tussen secties kunt wisselen via het menu of swipe-bewegingen. Je kunt de edities voor het nieuws aanpassen op basis van taal of land, en ook het weerbericht is naar eigen keuze aan te passen door meer locaties toe te voegen. Normaliter kijkt de app naar jouw gps-locatie.
Ook is er tablet-ondersteuning beschikbaar en is de startscherm-widget van een rustiger en mooier design voorzien. Er zijn er twee beschikbaar: één met alleen het weer en één met nieuws en weer, die je in verschillende formaten op je homescreen kunt plaatsen. Handig!
→ Download Google Nieuws en Weer in Google Play (gratis)
85. Reddit
De officiële Reddit-app voor Android zat lang in gesloten bèta, maar is eindelijk voor iedereen beschikbaar. Bovenin vind je knopjes om naar een subreddit of afzonderlijke berichten te zoeken. Tik je op het Reddit-logo linksboven, dan verschijnen de populairste subreddits en een zoekbalk in beeld. Uiteraard kun je met de Reddit-app op andere gebruikers reageren, foto`s en links delen en met het Inbox-knopje zie je de reacties op je geplaatste berichten.
De Reddit-app is vooral geschikt wanneer je graag alleen content tot je neemt. Toch kun je het een en ander aanpassen, waardoor het ontdekken van subreddits, andere onderwerpen en media makkelijker wordt. Zo kun je bijvoorbeeld schakelen tussen een kaart- en compacte weergave.
→ Download Reddit in Google Play (gratis)
86. Headspace
Headspace is een meditatie-app, maar niet eentje zoals je zou verwachten. De app biedt een concrete vorm van meditatie, zonder vreemde of zweverige taal, zodat je thuis of bijvoorbeeld in de trein kunt mediteren via je smartphone. Elke dag doe je oefeningen van tien, vijftien of twintig minuten, waarbij je zelf kunt kiezen voor welke duur je gaat.
De kern van deze meditatie is dat je jezelf gaat focussen op je ademhaling, zodat je jouw hoofd even de rust geeft. Je herkent mogelijk wel dat je wil gaan slapen en er plots allerlei gedachten door je hoofd schieten. Die gedachten waren er al de hele dag, maar dat moment in bed met je ogen dicht is wellicht het eerste moment van de dag dat je hoofd rust krijgt. De oefeningen geven je een extra rustpunt op de dag om meer controle te krijgen over die gedachtestroom.
→ Download Headspace in Google Play (gratis)
87. Tinder

Tinder is een verslavende dating-app die het fijne van een anonieme vleeskeuring met de spanning van daten combineert. Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto`s van jongens of meisjes en geeft ze foto`s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken.
Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld.
→ Download Tinder in Google Play (gratis)
88. Microsoft To-Do
Microsoft benadrukt dat de To Do-app gemaakt is door hetzelfde team achter Wunderlist. Dat is snel duidelijk, want de apps hebben veel overeenkomsten. De lijstjes die je maakt met de nieuwe app moeten overal bereikbaar zijn. Niet alleen via je smartphone, maar bijvoorbeeld ook via je pc (waar Windows 10 op draait), een tablet of een browser op wat voor apparaat dan ook.
Je hoeft nog niet bang te zijn dat Wunderlist nu verdwijnt. In de komende maanden zal Microsoft nog meer functies van Wunderlist in To-Do verwerken, zoals de mogelijkheid om lijsten met anderen te delen. Ook zullen meerdere Microsoft-diensten in de app verwerkt worden.
→ Download Microsoft To-Do in Google Play (gratis)
89. iA Writer
Verreweg de beste schrijf-app voor Android is iA Writer. De app combineert een minimalistisch ontwerp met simpele functies en laat je op rustige manier schrijven. De app synchroniseert met Dropbox, maar kan documenten ook lokaal opslaan.
Een belangrijke functie van iA Writer is de focusmodus. Wanneer je schrijft, zie je geen ingewikkelde opties, maar alleen de zin waarmee je bezig bent. Andere zinnen worden niet uitgelicht, zodat je je puur kunt focussen op de tekst waarmee je bezig bent.
→ Download iA Writer in Google Play (gratis)
90. RTL Nieuws

RTL Nieuws is niet `nog een nieuws-app voor Android`. Nee, RTL Nieuws heeft zich met zijn vorige tablet-app al bewezen en RTL Nieuws wordt de algemene nieuws-app van RTL met onder andere sport, RTL Boulevard, de weersverwachtingen, file-informatie en heel veel video`s en livestreams.
Daarnaast focust RTL Nieuws zich ook grotendeels op het gebruik van foto`s: een onderdeel dat bij veel nieuws-apps niet altijd even lekker uit de verf komt. Voor de echte nieuwsfreak biedt RTL Nieuws ook een pusbberichtenservice aan waarmee je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen blijft.
→ Download RTL Nieuws in Google Play (gratis)
91. PayPal
De app van PayPal geeft gebruikers toegang tot alle veelgebruikte functies. Er is een directe integratie met de contactenlijst, zodat je niet iemands nummer of e-mail hoeft te onthouden om geld te sturen. Het overmaken van geld is nu een kwestie van naam uitkiezen, bedrag invullen en klaar. Je kunt een recente historie zien van transacties die je in de voorgaande maanden hebt uitgevoerd.
Je kunt van elke valuta zien wat het huidige tegoed is. Om gebruikers gerust te stellen voegt PayPal eraan toe dat de Android-app dezelfde beveiligingstechnologie gebruikt als de website.
→ Download PayPal in Google Play (gratis)
92. Buienradar
Met de Android-app van Nederlands bekendste weerwebsite Buienradar.nl kun je in één oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen zien. Zo kun je kiezen uit de kaart van Nederland of van Europa met bijbehorende weeranimaties zodat je ziet waar de neerslag naar toe zal gaan.
Naast buienkaarten zijn er ook kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht. Je kunt daarnaast aangeven of je alerts wilt ontvangen of er buien aankomen zodat je nooit meer hoeft te worden verrast door een regenbui als je de deur uit gaat. Naast het weer vind je ook de laatste file-informatie.
→ Download Buienradar in Google Play (gratis)
93. Snapseed

De fotobewerkingsdienst Snapseed is door Google overgenomen en werkt nauw samen met de officiële Google+ app. Snapseed laat je complexe fotobewerkingsopdrachten met simpele vingerbewegingen uitvoeren.
Volgens Josh Haftel, directeur van Snapseed, moet de app meer professionaliteit en opties bieden dan huidige fotobewerkingsapps doen: “We zien een markt voor Snapseed, dat de lege plek tussen Instagram en Photoshop kan innemen. We wilden een tool maken waarmee je foto`s van hoge kwaliteit erg gemakkelijk kunt aanpassen.”
→ Download SnapSeed in Google Play (gratis)
94. Airbnb
Met Airbnb vind je geen reguliere hotelkamers, maar kamers, appartementen of huisjes die particulieren aan je willen verhuren. In de app kunnen deze verhuurders hun verhaal doen en natuurlijk foto`s plaatsen van hun stekje. Via de app kun je snel contact leggen en eventueel een reservering maken.
Airbnb biedt een grote ontdeksectie met leuke suggesties voor vakantieplekken. Als je op een verblijfsplaats drukt, kun je door foto`s swipen, de verhuurder bekijken, de belangrijke eigenschappen – hoeveel gasten, kamers en bedden – en een knop om snel een vraag aan de verhuurder te stellen. Onderaan is een rode balk te vinden waarmee je direct kun reserveren. Wel zo handig.
→ Download Airbnb in Google Play (gratis)
95. Waze
Waze is de meest sociale navigatie-app in de Play Store. Meld je je aan met een Waze-account, dan vraagt de app om je persoonlijke data en of je verkeersgegevens wilt delen met de community. Dat is ook meteen het sterkste punt van Waze: andere gebruikers houden elkaar op de hoogte van alle verkeersactiviteiten. Denk hierbij aan files, politiecontroles, flitspalen en meer. Helaas is Waze minder geschikt voor fietsers en voetgangers.
Heb je alle functies echter een beetje onder de knie, dan merk je dat Waze ontzettend goed werkt. Het design is lekker simpel, icoontjes van verkeerssituaties zijn duidelijk en je kunt gemakkelijk met de community communiceren. Wanneer je een route inplant, laat Waze jou op het ETA-scherm niet alleen zien hoe laat je aankomt, maar ook welke obstakels je tegen kunt komen onderweg of wat de alternatieve routes zijn.
→ Download Waze in Google Play (gratis)
96. Houseparty
Houseparty maakt het houden van videogesprekken met groepen heel makkelijk. De app werkt simpel: meldt je aan met een e-mailadres of telefoonnummer en vervolgens kun je direct een videogroepsgesprek starten. Je voegt vrienden toe door hun gebruikersnaam in te vullen, al kun je uiteraard ook vrienden uitnodigen.
Het is mogelijk om met maximaal acht personen een ‘party’ te beginnen. Geinig is dat ook vreemde mensen mee kunnen doen aan het groepsgesprek, al moet ze dan wel je gebruikersnaam hebben of andere mensen kennen die in het videogesprek zitten. Denk je dat een videogesprek vol genoeg zit, dan kun je het gesprek ‘rocken’, zodat niemand er meer in kan.
→ Download Houseparty in Google Play (gratis)
97. Foodie
Foodie is een nieuwe app die specifiek is gericht op het fotograferen van je eten. De applicatie werkt als elke andere foto-app, met als verschil dat je de beschikking krijgt over ruim twintig speciale filters. Hiermee creeër je bijvoorbeeld gemakkelijk een scherptediepte-effect of vervaag je bepaalde onderdelen van de foto. Zo ogen je maaltijden nog smakelijker.
Daarnaast heeft Foodie een zogeheten `flat lay`-functie, die aan de hand van kleuren laat zien of jij je Android-toestel goed hebt gepositioneerd boven het eten. Ook kun je met een druk op de knop de helderheid aanpassen of de flitser aanzetten, wanneer je in het donker een kiekje wilt maken.
→ Download Foodie in Google Play (gratis)
98. Fenix

Fenix maakt indruk met zijn design en een mooie reeks aan handige features, waaronder het veranderen van de interface en de mogelijkheid om meerdere accounts binnen de app te gebruiken. De Twitter-app heeft een overzichtelijk design met aan de bovenkant een optiebalk, met snelkoppelingen naar de instellingen, zoekfunctie en het aanmaken van een nieuwe tweet.
Al je ongepubliceerde tweets worden tevens als een concept bewaard. Een fijn detail van de optiebalk is dat het aantal ongelezen tweets wordt getoond. Dit aantal verdwijnt zodra je de bovenkant van de betreffende timeline hebt gehaald.
→ Download Fenix in Google Play (gratis)
99. Greenify

Greenify laat je Android-apparaat sneller en meer energiezuinig draaien door apps te sluimeren wanneer ze niet nodig zijn. Greenify, dat wel van rootrechten voorzien moet worden, houdt al je draaiende apps nauwlettend in de gaten en weet precies wanneer een app niet meer nodig is of rustig op de achtergrond kan draaien.
Let wel: Greenify is geen taskkiller, maar een volwaardige app die heel slim al je onnodige apps in sluimerstand zet. De gebruiker krijgt met Greenify tevens een handig inzicht op hetgeen wat de smartphone of tablet vertraagt en waar nog wat extra energie bespaard kan worden.
→ Download Greenify in Google Play (gratis)
100. Meteor
Meteor is een app van OpenSignal waarmee je de internetsnelheid op je smartphone kunt checken. In plaats van je allerlei gegevens te tonen die op zichzelf staand niets betekenen, helpt de app je snel bepalen hoe goed je verbinding is.
Handig is dat de app ook toont hoe goed je verbinding is voor bepaalde apps. Zo kun je bijvoorbeeld checken of je wifi- en 4G-verbinding goed genoeg voor populaire apps als WhatsApp, Facebook en YouTube. Met verschillende kleuren geeft Meteor aan hoe goed een bepaald onderdeel van je verbinding is.
→ Download Meteor in Google Play (gratis)
Tip ons!
Ook een handige app gezien die nog niet in deze top 100 apps staat? Tip ons via het contactformulier!