De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2015

Redactie
24 mei 2015, 19:33
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de collage-app Layout van Instagram en de nieuwe videobelfunctie van Facebook Messenger.

De beste Android-apps van week 21

1. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

Facebook heeft een videochatfunctie aan zijn Messenger-app toegevoegd waardoor je, mits je beschikt over een recente versie van de app, kunt beeldbellen met andere gebruikers van de chatservice.  De knop om Facebook Messenger videobellen te activeren, is rechtsboven te vinden wanneer je in de Android- of iOS-app een gesprek opent.

Als  het videocamera-icoontje grijs is gekleurd, is de contactpersoon niet beschikbaar. Is het icoontje blauw, dan is de ander wel beschikbaar en kun je op het knopje  drukken om een videogesprek te starten. Daarbij maakt het niet uit van welk type smartphone de ander gebruikmaakt. Ook videobellen met iemand die op een pc of laptop is ingelogd bij Facebook Messenger is mogelijk. Lees meer over Facebook Messenger videobellen  en bekijk een video van de nieuwe functie.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

2.  Notifidgets

Notifidgets-icon

Notifidgets brengt widgets weer terug naar het lockscreen door ze in het notificiatiepaneel te integreren, nadat ze werden verwijderd bij Lollipop. De app  creëert een soort semi-permanente widget in het notificiatiepaneel waarmee gebruikers altijd toegang hebben tot hun favoriete widget.

Het is mogelijk om allerlei soorten widgets in deze notificatie te integreren, die je vervolgens via Notifidgets kunt gebruiken en middels de ververs-knop kunt verversen.  Notifidgets biedt daarbij de mogelijkheid om meerdere widgets in de notificatie te tonen, waarbij de gebruiker middels de pijltjesknoppen door de widgets navigeert. Lees meer over Notifidgets en bekijk screenshots van de app.

Download Notifidgets in Google Play (gratis)

3. Layout

layout

De officiële collage-app van Instagram, Layout, is nu ook beschikbaar voor Android. Met de app kunnen gebruikers meerdere foto`s in één collage plaatsen, en deze vervolgens naar het sociale fotonetwerk uploaden.  Uit de galerij van je Android-toestel kies je maximaal negen foto`s die vervolgens bij elkaar worden geplaatst.

Layout maakt hierna verschillende lay-outs voor je, zodat je zelf niet de posities van de foto`s hoeft te bepalen. Uiteraard is er wel de optie om ze alsnog te verplaatsen of van een andere grootte te voorzien.  Daarnaast kun je de collages van Layout ook met andere sociale netwerken als Facebook en Twitter delen. En ja, er zijn ook filters in de app beschikbaar. Lees meer over de Layout Android-app en bekijk screenshots.

Download Layout in Google Play (gratis)

4. Hexlock

Hexlock-icon

Het is soms handig om apps op je smartphone of tablet te vergrendelen. Wil je niet dat je kind een app opent waarmee ze betalingen kunnen verrichten? Of wil je al je werkgerelateerde apps niet meer zien als je thuis bent? Of juist het omgekeerde: dat je al je privé-apps niet op je werk gebruikt? Het kan met Hexlock, dat op basis van  wifi-netwerk  slim je Android-apps met een stippenpatroon of pincode vergrendelt.

Nadat je een pincode of stippenpatroon hebt gekozen, kun je apps selecteren die je wilt vergrendelen. Er zijn verschillende profielen beschikbaar waar je apps aan toe kunt voegen, zoals een profiel voor kinderen of een profiel voor werk. Ben je met het wifi van je huis  verbonden? Dan worden automatisch de werk-apps vergrendeld.  Je kunt ook zelf profielen maken op basis van jouw wensen en deze via Hexlock activeren en deactiveren. Lees meer over Hexlock en bekijk screenshots van de app.

Download Hexlock in Google Play (gratis)

5. Adblock Plus

Adblock browser

De populaire advertentieblokker Adblock Plus heeft een bètaversie van zijn Android-browser uitgebracht. De browser  is gebaseerd op Firefox 37 met een diepere integratie van de Adblock Plus-software. Adblock Browser werkt als een normale browser, met een sectie voor populaire websites, bookmarks en je leeslijst.

Er is verder een incognitomodus aanwezig en via de instellingen zijn verschillende opties van de browser in te stellen, zoals de zoekmachine en volledigeschermmodus. Ook kun je data uit een andere mobiele browser importeren, zoals bookmarks. Lees meer over de Adblock Browser en bekijk screenshots van de app.

Adblock Browser is nog niet beschikbaar in Google Play, maar kan middels dit apk-bestand handmatig worden geïnstalleerd. In de  Google+ community word je op de hoogte gehouden van nieuwe releases.

6. Hexy Launcher

Hexy Launcher

Hexy Launcher is de nieuwe launcher van SwiftKey  die opvalt door de manier waarop hij omgaat met apps. De applicatie maakt van je homescreen een groot vlak met allerlei zeshoeken.  Hierdoor oogt het al gauw onoverzichtelijk, maar gelukkig heeft Hexy Launcher enkele slimme functionaliteiten.

Zo leert de launcher van je app-gebruik  en past ‘ie op basis daarvan de plekken van de verschillende apps aan. Veelgebruikte applicaties als WhatsApp, Facebook, Twitter of Gmail worden bijvoorbeeld naar het midden van het scherm verplaatst. Zo zijn je favoriete apps sneller en gemakkelijker bereikbaar.  Ook kun je ze  gemakkelijker zoeken en filteren middels de ingebouwde zoekbalk bovenin. Lees meer over Hexy Launcher en bekijk screenshots.

Playboy app voor Android (gratis)

7. Playboy

playboy

Playboy heeft een nieuwe Android-app gelanceerd die niet focust op de bekende naaktfoto’s, maar op artikelen die mannen moeten aanspreken. Tussendoor zijn ook foto’s van vrouwen te bekijken, maar dan wel met kleren aan.  Uiteraard is erotische content of de promotie ervan niet toegestaan in Google Play, dus we hadden ook niet verwacht dat de Playboy-app naaktfoto’s zou bevatten.

Wel vind je in de app een gecureerde lijst met artikelen die dagelijks wordt ververst. De onderwerpen lopen sterk uiteen. Zo kun je lezen over ontwikkelingen in de film- en autoindustrie, maar ook toplijsten bekijken (20 kindsterren die uiteindelijk best lekker zijn geworden) en tips lezen over het herstellen van conceptberichten in Microsoft Word.  Lees meer over de Playboy app voor Android en bekijk screenshots, geheel SFW.

Download Playboy Now in Google Play (gratis)

8. Metro

metro

De krant Metro heeft een Android Wear-app gelanceerd die meldingen geeft van het laatste en populairste nieuws. De app werd ontwikkeld in samenwerking met Asus.  Gebruikers kunnen berichten bekijken op hun smartwatch, openen op hun telefoon en desgewenst opslaan om later terug te lezen. Opgeslagen artikelen verschijnen onder het tabblad `Mijn favorieten` in de smartphone-app.

“Uitgangspunt is om op elk device een relevante gebruikerservaring te creëren. Dat is een uitdaging als het device relatief nieuw is zoals bij de smartwatch. Door de app in nauwe samenwerking met de fabrikant te maken, verwachten wij andere uitgevers een stapje voor te zijn“, aldus Stephan Wagenaar van Metro. Lees meer over de Metro smartwatch app en bekijk screenshots.

Download Metro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu