De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #47: Samsung Galaxy S11-renders gelekt en Google Stadia release

Wouter Nijsen
23 november 2019, 17:11
3 min leestijd
Android nieuws #47: Samsung Galaxy S11-renders gelekt en Google Stadia release

De redactie van Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws. Misschien heb je niet alle gebeurtenissen bij kunnen houden. Dat is niet erg, want met ons weekoverzicht ben je in een paar minuten bijgepraat over alle gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S20’

samsung galaxy s11 renders

Hoewel de aankondiging van de Samsung Galaxy S20 nog wel eventjes op zich laat wachten, zijn deja phone lijkt op de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Dit komt vooral doordat het cameragat in het scherm nu in het midden zit, en niet – zoals bij de Galaxy S10 en S10 Plus – aan de rechter zijkant.

Op de achterkant valt de vernieuwde camera op. Net als de eerder gelekte Galaxy A51 en Galaxy A71 heeft de camera van de S20 een L-vorm. In totaal zouden vijf camera’s aanwezig zijn, waaronder drie ‘normale’ camera’s en een Time of Flight-sensor. Waar de vijfde lens voor dient, is nog onduidelijk.

→ Lees verder en bekijk de Samsung Galaxy S20 renders

Huawei-handelsverbod opnieuw uitgesteld: Android-updates tot begin 2020

Het is de tweede keer dat de regering van Trump een tijdelijke vrijstelling geeft. Afgelopen zomer kreeg Huawei namelijk ook al extra tijd. Deze vrijstelling liep deze week af, maar is nu met 90 dagen verlengd. Huawei mag hierdoor nog ongeveer drie maanden met Amerikaanse bedrijven handelen, zoals Google. De nieuwe einddatum ligt op 16 februari 2020.

Concreet betekent dit dat mensen met een Huawei-telefoon nog minstens zo lang op Android-updates mogen rekenen. Google, de eigenaar van het mobiele besturingssysteem, mag dankzij het uitstel namelijk nog software leveren aan de Chinezen. Ook smartphones van Huawei-dochterbedrijf Honor kunnen de komende tijd nog op Android-updates rekenen.

→ Lees verder over het uitgestelde handelsverbod van Huawei

Google Stadia nu beschikbaar: deze games kun je spelen

google stadia toekomst

Het is zover: vanaf nu kun je Google Stadia in Nederland gebruiken. Met deze dienst speel je consolewaardige games zonder zelf een pc, PlayStation of Xbox in huis te hoeven halen. In plaats daarvan stream je games naar je Chromecast, laptop, smartphone of tablet. Google Stadia is nog niet beschikbaar voor iedereen, maar enkel voor mensen die een Founder’s Edition hebben besteld.

Je kunt vanaf vandaag 22 games spelen, waaronder Assassin’s Creed: Odyssey, Mortal Kombat 11 en Red Dead Redemption 2. Alhoewel Google Stadia weleens ‘Netflix voor games’ wordt genoemd, klopt dit maar gedeeltelijk. De meeste spellen moet je namelijk nog los aanschaffen.

→ Lees verder over de release van Google Stadia
→ Bekijk hier het overzicht van Google Stadia-games

Hands-on: Motorola Razr met vouwbaar scherm pakt het anders aan

motorola razr preview

2019 had het jaar van de opvouwbare smartphones moeten zijn, maar dit is niet helemaal zo gelopen. Na de problemen met de Galaxy Fold besloot Samsung het apparaat uit te stellen en uiteindelijk niet meer in de Benelux uit te brengen. Huawei’s Mate X verscheen ook niet op de beloofde releasedatum en is inmiddels alleen in China verkrijgbaar.

Ook de Motorola Razr gaat dit jaar niet meer verschijnen, maar zou begin 2020 in ‘veel landen in Europa’ worden uitgebracht, zo beloofde het bedrijf tijdens de Europese presentatie van het toestel in Londen. Een Nederlandse release werd niet expliciet benoemd of bevestigd, maar we hopen dat het toestel hier wel uitkomt. De Motorola Razr is namelijk een toffe en opvallende smartphone, die het compleet anders aanpakt dan andere opvouwbare telefoons.

→ Lees verder in de uitgebreide Motorola Razr preview

ABN AMRO trekt stekker uit Wallet-app voor Android

abn amro wallet

De Wallet-app van ABN AMRO stopt ermee. Klanten kunnen nog tot 20 januari 2020 contactloos betalen, maar moeten daarna overstappen. De bank maakt dit besluit omdat er te weinig interesse bij gebruikers zou zijn. In het persbericht schrijft ABN AMRO dat minder dan vijf procent van alle klanten de dienst gebruikte.

Eerder maakte de bank al bekend haar Wallet-app niet geschikt te maken voor Android 10, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. De bank biedt klanten niet een volwaardig alternatief aan, maar wijst op de betaalmogelijkheden van smartwatches.

→ Lees verder over het stoppen van de ABN AMRO Wallet-app

Video van de week: zo maak je een back-up van je Android-toestel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu