Gerucht: Huawei werkt aan Mate Edge met gebogen schermranden

Jarno Stinissen
3 mei 2016, 17:02
1 min leestijd
Gerucht: Huawei werkt aan Mate Edge met gebogen schermranden

Huawei werkt aan een smartphone met gebogen schermranden. Dat meldt Business Korea op basis van ‘betrouwbare bronnen’. Huawei zou daarbij gebruikmaken van Samsungs technologie, die in de Galaxy Edge-toestellen te vinden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate Edge

huawei mate edge

De smartphone met gebogen schermranden gaat vermoedelijk de Huawei Mate Edge heten. Het display krijgt dezelfde functionaliteiten als de Galaxy S7 Edge, alleen dan via de eigen EMUI-schil van Huawei. Het zou de eerste keer zijn dat Huawei een toestel op de markt brengt met gebogen schermranden.

Verder beschikt de Mate Edge hoogstwaarschijnlijk over een Kirin 950 chipset en 4GB aan werkgeheugen, vergelijkbaar met de Huawei P9 Plus. De vingerafdrukscanner blijft, net als bij de nieuwe P9-serie, aan de achterkant van het toestel zitten. Het toestel zou omgerekend zo’n 535 euro gaan kosten. Over een eventuele releasedatum is echter niets bekend.

Voordelen van Edge-scherm

De gebogen schermranden bij de Galaxy Edge-toestellen geven gebruikers tal van nieuwe mogelijkheden. De techniek bestaat al een tijdje, maar biedt bij het nieuwste Edge-model (de S7 Edge) de meeste voordelen. Door vanaf de rand van het scherm naar binnen te vegen, open je het Edge-menu. In dit speciale venster beschik je over een tiental apps die volledig zijn afgesteld op het gebogen scherm.

Ook beschikt de S7 Edge over Task Edge, waarmee je met een druk op de knop een app start en een specifieke feature van de app activeert. Denk hierbij aan een selfie maken met de camera-app, of alleen het laatste voetbalnieuws bekijken bij een nieuws-app.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu