Samsung geeft 2016-versie Galaxy A3 en J3 geen updates meer

Wouter Nijsen
5 maart 2018, 9:14
2 min leestijd
Samsung geeft 2016-versie Galaxy A3 en J3 geen updates meer

Samsung stopt de software-ondersteuning voor de Galaxy A3 (2016) en Galaxy J3 (2016). Dat betekent dat de betaalbare toestellen, die inmiddels twee jaar oud zijn, geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Dat is te lezen op een supportpagina van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Geen Galaxy A3 updates meer

galaxy a3 updates

Het gaat om de 2016-versie van de Galaxy A3 en Galaxy J3, twee toestellen die door hun relatief lage prijs populair waren. De toestellen ontvangen officieel geen beveiligingsupdates meer. Heel gek is dit niet: de J3 (2016) werd in januari 2016 uitgebracht en is inmiddels ruim twee jaar oud. De Galaxy A3 (2016) is ongeveer even oud en werd – net als de J3 (2016) – elk kwartaal van een update voorzien.

Dit betekent dat de telefoons blijven steken op de software waar ze nu op draaien. De Galaxy A3 (2016) verscheen met Android 5.1.1 (Lollipop) en werd de afgelopen jaren bijgewerkt tot Android 7.0 (Nougat). De goedkopere J3 (2016) draaide bij verschijning ook op Lollipop, maar werd in de Benelux bijgewerkt tot Android 6.0 (Marshmallow). Beveiligingsupdates ontvingen de toestellen de laatste tijd maar sporadisch. Vorig jaar verschenen vernieuwde 2017-versies, die wel op (beveiligings)updates kunnen rekenen.

Updates voor andere Samsung-toestellen

Op de supportpagina is ook te zien dat de Galaxy A8, die in januari in Nederland verscheen, maandelijks beveiligingsupdates krijgt. Gek genoeg draait dit toestel nog op Android 7.0 (Nougat), terwijl het nieuwe Android 8.0 (Oreo) bij de release van het toestel al enkele maanden beschikbaar was. De enige Samsung-smartphones die tot nu toe zijn bijgewerkt naar Oreo, zijn de Galaxy S8 en S8 Plus.

Samsung rolt Android 8.0-update voor Galaxy S8 uit in Nederland

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus na de release ook maandelijks van beveiligingsupdate worden voorzien. Samsung houdt zijn Galaxy S-lijn up-to-date met beveiligingspatches en werkt zelfs zijn bijna drie jaar oude Galaxy S6 nog maandelijks bij. Ook de Galaxy S7, S7 Edge, Galaxy Note 8, Galaxy A5 (2017), Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge Plus krijgen de komende maanden nog ‘gewoon’ elke maand een beveiligingspatch.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu