Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android in november: LG V30, OnePlus 5T en de eerste Oreo-updates

Thomas Haenen
3 november 2017, 19:14
3 min leestijd
Android in november: LG V30, OnePlus 5T en de eerste Oreo-updates

Hoewel Apple vandaag de spotlights steelt met de iPhone X, wordt de rest van november een drukke maand op Android-gebied. Dit is wat we van de komende maand verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android – november 2017

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Hoewel het einde van het jaar alweer nadert, blijven de nieuwe smartphones maar komen.

LG en Huawei brengen deze maand eindelijk hun onlangs aangekondigde smartphones. En hoewel de OnePlus 5 slechts vier maanden oud is, komt de fabrikant halverwege november ook met een nieuw vlaggenschip. Tot slot kun je in november eindelijk Android 8.0-updates verwachten van de eerste fabrikanten.

Vanaf november: Android 8.0 komt er nu echt aan

Het blijft één van de grote minpunten van Android: langzame updates. Hoewel Google eind augustus al de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) vrijgaf, is de software nog altijd nauwelijks in gebruik. Op moment van schrijven is Oreo zelfs op maar 0,2 procent van alle Android-smartphones te vinden.

Android november

Vanaf deze maand begint dat percentage waarschijnlijk eindelijk te groeien. Verschillende grote fabrikanten zijn gestart met tests van de nieuwe software voor hun vlaggenschepen. Zo kunnen selecte groepen gebruikers van de Samsung Galaxy S8, Huawei Mate 9 en de Nokia 8 vanaf deze maand Android Oreo testen.

Sommigen, waaronder Nokia, hopen eind november zelfs al een definitieve update vrij te geven. Daarnaast verdient vooral Sony kudos. Android Oreo staat al op de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact en een update voor de Xperia XZ Premium is binnenkort beschikbaar.

16 november: OnePlus 5T aankondiging

Toen begin oktober de OnePlus 5 plots wereldwijd uitverkocht was, zorgde dat vooral voor veel vraagtekens. Het vlaggenschip van de Chinese fabrikant verscheen in juni en is dus nauwelijks vier maanden oud. Uit geruchten en gelekte foto’s bleek al snel wat de achterliggende oorzaak was: de OnePlus 5T. Deze verbeterde versie wordt op 16 november officieel onthuld, zo is de verwachting.

OnePlus 5T koptelefoonaansluiting

Zoals de naam al suggereert, zijn de verschillen tussen de 5 en 5T waarschijnlijk klein. Sterker nog: volgens bronnen is de hardware aan de binnenkant identiek. De Snapdragon 835-chip, dubbele camera achterop en meer blijven allemaal behouden. Vernieuwing zit hem in dan ook vooral in het design. De OnePlus 5T krijgt een voorkantvullend 6 inch-scherm. Op de OnePlus 5 zit nog een 5,5 inch-scherm met relatief grote randen. Wat de OnePlus 5T precies gaat kosten, en wanneer het toestel verkrijgbaar is, is nog onduidelijk.

30 november: LG V30 release

Lang was de releasedatum onduidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid ligt de V30 vanaf eind november eindelijk in de winkels. Het vlaggenschip werd eind augustus aangekondigd, maar de release laat nu al een tijdje op zich wachten. En dat terwijl de LG V30 eigenlijk gewoon een flink verbeterde versie is van het huidige LG-vlaggenschip, de G6.

lg v30 officieel

LG ruilt het lcd-scherm van de G6 wel in voor een groter oled-scherm van 6 inch. Oled is helderder en biedt levendigere kleuren dan lcd. Tevens is de V30 voorzien van een krachtige Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en een grote 3300 mAh-accu. Gebleven is de dubbele 16 megapixel-camera achterop. Met de tweede lens kun je foto’s met een bredere kijkhoek schieten.

Eind november: Huawei Mate 10 Pro naar Nederland

Ook Huawei komt eind deze maand met zijn eerste voorkantvullende smartphone. De Huawei Mate 10 Pro heeft een randloos 6 inch-scherm, met een vingerafdrukscanner en dubbele camera achterop. Het is vooral die camera waarmee Huawei zich hoopt te onderscheiden. Speciale sensoren en lenzen van Leica zorgen er namelijk voor dat je ook in situaties met weinig licht nog scherpe, contrastrijke foto’s maakt. Je leest er meer over in onze Mate 10 Pro preview. Het toestel heeft een adviesprijs van 799 euro.

Huawei Mate 10 Pro preview

Wil je niet wachten, dan kun je overigens eerder deze maand al aan de slag met de Huawei Mate 10 Lite. Dit toestel heeft ook een voorkantvullend scherm en een dubbele camera, maar is minder krachtig. Daar staat tegenover dat de adviesprijs minder dan de helft van de Pro is: een losse Mate 10 Lite kost je maar 349 euro.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu