Deze Nokia-smartphones krijgen een update naar Android 10
Wouter Nijsen

Nokia heeft bekendgemaakt welke smartphones Android 10 ontvangen en op welke termijn ze worden bijgewerkt. De Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 en Nokia 7.1 zijn de eerste smartphones die een Android 10-update krijgen. Daarna volgen nog veel meer toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia en Android 10: deze smartphones krijgen een update

Kort nadat Google bekendmaakte dat de volgende Android-versie ‘Android 10’ heet, laat Nokia weten welke smartphones straks de update krijgen. HMD Global-topman Juho Sarvikas deelt op Twitter een roadmap van de Android 10-update voor Nokia-smartphones.

Te zien is dat de Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 en Nokia 7.1 in het vierde kwartaal van 2019 – en daarmee als eerste – worden bijgewerkt. Daarna volgen veel andere toestellen, sterker nog: Nokia werkt bijna zijn volledige line-up bij.

nokia android 10

Nokia geeft geen precieze releasedata, maar de meeste toestellen worden vlot bijgewerkt. Zelfs goedkopere telefoons als de Nokia 3.2 en Nokia 4.2, die eerder dit jaar werden uitgebracht, draaien snel op Android 10. Voor oudere modellen als de Nokia 1 en Nokia 5.1 gaat de uitrol later van start. Toestellen die Nokia in 2017 uitbracht, de Nokia 8, 6, 5 en 3, krijgen helaas geen Android 10-update. HMD maakt onlangs wel bekend dat de smartphones een jaar langer beveiligingsupdates ontvangen.

Nokia is snel met het updaten van zijn Android-toestellen en heeft de afgelopen jaren met Android Oreo en Pie bewezen zijn volledige line-up in relatief korte tijd te kunnen updaten. Het bedrijf voorziet daarnaast elke telefoon maandelijks van een beveiligingspatch. Hierdoor blijven alle toestellen up-to-date en beschermd tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

Dit is nieuw in Android 10

De nieuwe Android-versie voegt een hoop nieuwe functies toe, waaronder een donkere modus, meer privacy-opties, verbeterd deelmenu en ondersteuning voor opvouwbare smartphones. Ook wordt de gebarenbediening flink verbeterd. De definitieve versie van 10 brengt Google waarschijnlijk over een paar weken uit. Check voor alle nieuwe features onze Android 10-versiepagina.

Het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.