De 6 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
13 april 2017, 19:16
5 min leestijd
De 6 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy S8

Eind deze maand ligt de Samsung Galaxy S8 eindelijk in de winkels. Natuurlijk is het niet het enige vlaggenschip dat dit voorjaar verschijnt. Wij hebben de beste Galaxy S8 alternatieven voor je verzameld.

Samsung Galaxy S8 alternatieven

Waar je ook kijkt, overal lijkt het over het nieuwe vlaggenschip van Samsung te gaan. Met het voorkantvullende scherm, de krachtige hardware en de indrukwekkende camera heeft Samsung dan ook genoeg om over te pochen. We moeten helaas wel nog even wachten, want officieel ligt het toestel pas vanaf 28 april in de winkels. Met een Samsung Galaxy S8 pre-order krijg je hem overigens al op 20 april thuisbezorgd.

Heb je geen zin om te wachten, of haal je liever een ander merk in huis, dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere opties. Deze weken brengen ook andere fabrikanten hun topmodellen uit, en ook enkele smartphones van eind vorig jaar zijn nog steeds de moeite waard. Wij hebben zes Galaxy S8 alternatieven voor je op een rijtje gezet, inclusief redenen waarom ze juist wel óf niet beter zijn.

1. Huawei P10

Huawei P10

Beter: Met een adviesprijs van 599 euro is de Huawei P10 een stuk betaalbaarder dan de Galaxy S8, waarvoor je minstens 799 euro moet neerleggen. Sterker nog: het maakt van de P10 één van de meest voordelige vlaggenschepen van dit moment.

Slechter: Huawei maakt nog altijd vrij veel aanpassingen aan Android. De EmotionUI-interface is minder rommelig dan in het verleden, maar sommige wijzigingen die Huawei heeft gemaakt zorgen voor problemen met de notificaties en het lockscreen. Dat is een probleem waar Samsung in het verleden ook last van had, maar de Koreaanse fabrikant heeft zijn les geleerd. De Galaxy S8 blijft aardig dicht bij stock Android. Daardoor oogt de software opgeruimder én werkt hij soepeler.

Huawei P10

Huawei P10 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,-

Bekijken

Los refurbished

€ 121,99

Bekijken

2. LG G6

LG G6

Beter: LG heeft de G6 voorzien van een dubbele camera achterop. Eén ‘gewone’ camera, en een groothoeklens van 125 graden. Die schiet extra brede foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld een lekker brede landschapsfoto schieten, of een groepsfoto waar echt de héle familie op staat. De Galaxy S8 moet het met slechts een enkele camera achterop doen.

Slechter: Ook de LG G6 is voorzien van een voorkantvullend beeldscherm. Helaas heeft LG niet voor een gebogen scherm gekozen, waardoor het niet doorloopt in de randen zelf. Het ziet er niet alleen wat minder mooi uit, het is ook een tikkeltje lomper. De G6 heeft een 5,7 inch-scherm, de Galaxy S8 een 5,8 inch-scherm. Toch weet Samsung een smallere smartphone neer te zetten. Lomp is overigens wel relatief: zowel de Galaxy S8 als de LG G6 zijn verrassend handzaam voor smartphones van dit formaat.

Huawei Ascend G6

Huawei Ascend G6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Ascend G6 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

3. Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs

Beter: Ook Sony zet de laatste jaren vooral in op zijn camera. Niet alleen met goede foto’s, maar ook met unieke features in de camera-app. De Sony Xperia XZs kan bijvoorbeeld superslowmotion-video’s opnemen van 960 frames per seconde. Zo kun je zelfs de kleinste details van elke beweging vastleggen.

Slechter: We kunnen er moeilijk omheen: Sony loopt inmiddels aardig achter op de concurrentie. De Xperia XZs is een hele degelijke smartphone maar weet eigenlijk op geen enkel gebied de concurrentie te evenaren. Vooral qua design kan Sony nog veel leren van Samsung. De randen rondom het Xperia XZs-scherm hadden we drie jaar geleden al lomp gevonden, maar naast de Galaxy S8 valt het helemaal tegen. Ook qua hardware en camera kan Sony geen goed tegenwicht bieden. Dat maakt de Xperia XZs geen slechte smartphone, maar wel een van de saaiste vlaggenschepen van dit moment.

Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia XZs prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

4. Google Pixel

Google Pixel

Beter: Samsung doet tegenwoordig aardig zijn best om updates snel uit te rollen, maar als Google straks Android O uitrolt duurt het al gauw, drie, vier maanden voor de Galaxy S8 daarmee aan de slag kan. Wil je echt voorop lopen met software, dan zul je toch bij Google zelf moeten zijn. De Google Pixel ontvangt als eerste de nieuwste Android-updates. Ook sommige apps en features, zoals de Google Assistant, beleven hun primeur op de Pixel.

Slechter: De Google Pixel wordt nog altijd niet officieel in Nederland verkocht. Webwinkels die het toestel hier verkopen rekenen daar een kleine meerprijs voor, en dat maakt de Pixel aardig prijzig. En hoewel Google zijn beste beentje voortzet met de software en camera, oogt de metalen behuizing haast oubollig.

Google Pixel

Google Pixel prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen

5. HTC U Ultra

HTC U Ultra

Beter: Boven het toch al grote 5,7 inch-scherm van de U Ultra zit nog een klein tweede schermpje. Daarop kunnen niet alleen notificaties getoond worden, maar ook snelkoppelingen naar je meestgebruikte apps of naar favoriete contacten. Het tweede scherm kan ook ingeschakeld worden als de rest van de U Ultra op stand-by staat. Zo wordt er minder stroom verbruikt en heb je toch belangrijke functies altijd bij de hand.

Slechter: HTC heeft zichzelf wellicht een beetje overschat. De U Ultra werd in maart gelanceerd voor een adviesprijs van 799 euro, maar die prijs is inmiddels al gezakt met zo’n honderd euro. Dat is echter nog altijd veel geld, vooral als je bedenkt dat HTC licht verouderde hardware gebruikt. Sense Companion, HTC’s antwoord op de Google Assistant, blijkt daarnaast in de praktijk een volledig waardeloze toevoeging te zijn. Tot slot is de Galaxy S8 een volle 15 procent minder hoog en breed dan de U Ultra, terwijl de S8 een groter scherm heeft.

HTC U Ultra

HTC U Ultra prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 154,99

Bekijken

6. OnePlus 3T

Beter: De OnePlus 3T is ongekend goedkoop in de wereld van de vlaggenschepen. Om het in absolute termen uit te drukken: voor de prijs van één Galaxy S8 kun je bijna twee keer een OnePlus 3T kopen. Dat terwijl de 3T zich qua prestaties, camera en software meer dan prima kan meten met de Galaxy S8.

Slechter: Waar de Samsung Galaxy S8 de grenzen verlegt op schermgebied en ook met de camera ongekend imponerend bezig is, is OnePlus al tevreden met het evenaren van de top. De OnePlus 3T excelleert op veel gebieden maar mist een stukje magie dat hem over de top tilt. OnePlus weet zich niet te onderscheiden van de concurrentie. Behalve met prijs natuurlijk, want laten we eerlijk zijn: de honderden euro’s die je bespaart maken veel goed.

Staat jouw alternatief voor de Galaxy S8 niet in dit lijstje? Ben je het oneens met onze keuzes? Laat het weten in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu