Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Motorola-smartphones verschijnen in 2018: nóg meer budgetopties

Thomas Haenen
29 november 2017, 11:05
2 min leestijd
Deze Motorola-smartphones verschijnen in 2018: nóg meer budgetopties

Maar weinig fabrikanten brachten in 2017 zoveel smartphones uit als Motorola. Uitgelekte plannen suggereren dat het bedrijf er in 2018 nog een schepje bovenop doet.

Lees verder na de advertentie.

Motorola-smartphones 2018 uitgelekt

Motorola brengt volgend jaar minstens zes budgetsmartphones uit, zo claimt Evan Blass op Twitter. Volgens de doorgaans betrouwbare telecominsider heeft het bedrijf plannen voor een Moto E5, E5 Plus en E5 Play, én een Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play. Smartphones in de E- en G-serie kosten doorgaans minder dan 200 euro, waarmee Motorola direct een flink aanbod in deze prijsklasse heeft.

https://twitter.com/evleaks/status/935271807116070912

Daarmee lijkt Motorola nu al op koers te liggen om zijn uitgebreide productaanbod van 2017 te overtreffen. Sinds begin dit jaar bracht het bedrijf meer goedkope smartphones uit dan vrijwel elk ander bedrijf. Die line-up begint bij de Moto C Plus, naar de Moto E4 en E4 Plus, met daarboven nog de Moto G5 en G5 Plus. Die laatste twee werden al na enkele maanden opgevolgd door de iets krachtigere, maar verder nagenoeg identieke Moto G5S en Moto G5S Plus.

Hoewel het overwegend goede toestellen zijn, maakt het de line-up van het bedrijf wel vrij ingewikkeld. De onderlinge verschillen zijn klein, waardoor Motorola je laat kiezen tussen een tiental identiek-ogende smartphones. Als we Blass mogen geloven, komt daar volgend jaar weinig verandering in. Specificaties van de nieuwe smartphones zijn nog onbekend.

Snelle opvolger voor de Moto X4?

Ook bij de duurdere smartphones heeft Motorola grootse plannen. Blass heeft het logo van een Motorola Moto X5 gedeeld. Wanneer dat toestel verschijnt is nog onbekend, maar vermoedelijk niet al te snel. Het vorige model, de Moto X4, is pas enkele maanden in Nederland te koop. Deze mid-range smartphone kost zo’n 379 euro en is voorzien van een dubbele 12 megapixel-camera, een vingerafdrukscanner en een groot 5,2 inch-scherm.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu