De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo maak je een speakergroep aan in Google Home

Colin Baak
9 mei 2023, 13:01
2 min leestijd
Tip: zo maak je een speakergroep aan in Google Home

Muziek afspelen met Google Home hoeft niet met slechts een enkele speaker, Chromecast of smart display. Met een aangemaakte groep kun je luisteren op meerdere apparaten. Met enkele simpele stappen maak je zo’n speakergroep aan.

Lees verder na de advertentie.

Speakergroep Google Home aanmaken doe je zo

Een speakergroep bestaat uit meerdere apparaten met Google Assistent-ondersteuning. Zo kun je bijvoorbeeld muziek afspelen in de woonkamer en keuken tegelijk. Daarvoor koppel je twee of meer apparaten aan elkaar in de Google Home-app. Wil je zelf zo’n groep aanmaken? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Pak je smartphone

  Open de Google Home-app;

 2. Open de instellingen

  Tik linksboven op het plus-icoon;

 3. Voeg speakergroep toe

  Kies voor de optie ‘speakergroep maken’;

 4. Kies de juiste apparaten

  Klik de speakers aan die je wilt gebruiken;

 5. Geef de groep een naam

  Vul een naam in voor de speakergroep;

 6. Bevestig je keuze

  Tik rechtsonder op ‘opslaan’.

Muziek afspelen op speakergroep

Google Home-speakergroep

Muziek afspelen met de aangemaakte speakergroep? Dat kan op meerdere manieren zoals je gewend bent. Geef het aan met een stemcommando waarin je die groep noemt. “He Google? Speel muziek af met Spotify via [naam speakergroep]”. Zo kun je ook vragen om het nieuws af te spelen of je favoriete podcast af te spelen. Natuurlijk kun je ook via de Home-app muziek aanzetten en daarbij gelijk kiezen voor de juiste groep van slimme apparaten.

Wil je toch weer luisteren op slechts een speaker, dan kun je de muziek ‘verplaatsen’. Ook dat kan makkelijk met de Home-app of via een stemcommando. “Verplaats de muziek naar de speaker in de slaapkamer” of “Speel muziek af op speaker in de keuken” zijn hiervoor handige stemopdrachten.

Welke apparaten zijn hiervoor geschikt

Een speakergroep in Google Home aanmaken werkt met allerlei producten van Google zelf. De apparaten waarmee dat wel kan, check je in de lijst hieronder.

Meer lezen over Google:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu