Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android in oktober: Made by Google, Huawei Mate 10 en meer

Thomas Haenen
2 oktober 2017, 19:16
3 min leestijd
Android in oktober: Made by Google, Huawei Mate 10 en meer

Oktober wordt een onverwachts drukke maand, met aankondigingen van Google, Huawei en andere fabrikanten. Dit is wat we van de komende maand verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android oktober 2017

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Het najaar is begonnen, dus tijd voor veel fabrikanten om hun nieuwe producten voor de feestdagen te presenteren. Google en Huawei hebben presentaties op de planning staan, terwijl LG en anderen hun toestellen deze maand uitbrengen.

4 oktober: Made by Google-evenement

Aanstaande woensdagavond vindt al het ‘Made by Google’-evenement plaats, waar de zoekgigant zijn hardwareplannen voor de komende maanden ontvouwt. Waar Google nog niet zo heel lang geleden alleen om software draaide, wordt hardware een steeds belangrijker onderdeel. Het bedrijf heeft nu al eigen smartphones, laptops, tablets, mediaspelers en meer. De verwachtingen voor het evenement zijn dan ook hoog.

Centraal staan waarschijnlijk de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Hoewel Google zijn naam erop zet, komen beide smartphones eigenlijk van andere bedrijven. De Pixel 2 wordt gemaakt door HTC en krijgt dezelfde knijpbare rand als de U11. De Pixel 2 XL krijgt dan weer het voorkantvullende scherm van de LG V30, en wordt ook door de Koreaanse fabrikant gemaakt. Beide smartphones krijgen een Snapdragon 835-chip, slimme camera’s met optische beeldstabilisatie en Android Oreo.

google account inloggen

Ook wordt woensdag de Google Home Mini aangekondigd, een compactere versie van Googles stemgestuurde speaker. Daarnaast gaan er geruchten over een Google Home Max en een versie met touchscreen, maar die volgen mogelijk pas volgend jaar. Ook de Chromebook Pixel, Googles eigen laptop, krijgt waarschijnlijk een opvolger.

De hamvraag is natuurlijk of de producten dit jaar wél in Nederland verschijnen. Vorig jaar kondigde Google ook al een hele zwik aan hardware aan, die uiteindelijk nooit ons land bereikte. Omdat de Nederlandse Google Assistant nog wel even op zich laat wachten, is het maar de vraag of er plannen zijn voor een lokale release van de Home, Pixel en andere producten.

16 oktober: Huawei Mate 10 aankondiging

Huawei organiseert op 16 oktober een evenement in München, waar het zijn volgende smartphone presenteert. Of, nou ja, smartphone: in teasers noemt Huawei het ‘meer dan een mobiele telefoon‘. Het gaat waarschijnlijk om de Huawei Mate 10, een apparaat dat door zijn grote formaat ook prima dienst doet als tablet.

De Mate 10 wordt de eerste Huawei-smartphone met een voorkantvullend scherm. Rond het grote scherm van 6 inch of meer zitten minimale randen. Aan de binnenkant vinden we een Kirin 970-chip, die volgens Huawei automatisch leert. Zo wordt de hardware na verloop van tijd sneller en energiezuiniger. Tevens beweren bronnen dat zowel voorop als achterop een dubbele camera zit.

Android oktober

Daarnaast kunnen we een handvol varianten verwachten. Zo zouden de Huawei Mate 10 Lite, de Mate 10 Pro en de Mate 10 Porsche Design in de maak zijn. De Lite moet het met mindere hardware en zonder voorkantvullend scherm doen, maar is een stuk goedkoper. Bij de Pro en Porsche Design is het scherm ietsje groter en de hardware wat krachtiger, maar vooral het design luxueuzer. Reken echter wel op een adviesprijs van zo’n 1000 euro. Welke modellen er allemaal precies naar Nederland komen, is nog niet duidelijk.

Eind oktober: LG V30 release

Het staat nog niet helemaal vast, maar we verwachten dat LG eind oktober de V30 uitbrengt. Het vlaggenschip werd eind augustus aangekondigd, maar de release laat nu al een tijdje op zich wachten. En dat terwijl de LG V30 eigenlijk gewoon een flink verbeterde versie is van het huidige LG-vlaggenschip, de G6.

lg v30 officieel

LG ruilt het lcd-scherm van de G6 wel in voor een groter oled-scherm van 6 inch. Oled is helderder en biedt levendigere kleuren dan lcd. Tevens is de V30 voorzien van een krachtige Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en een grote 3300 mAh-accu. Gebleven is de dubbele 16 megapixel-camera achterop. Met de tweede lens kun je foto’s met een bredere kijkhoek schieten.

Naar welk Android-nieuws kijk jij deze maand vooral uit? Laat het weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu