De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Originele Google Pixel en Pixel XL krijgen geen updates meer – update

Sten de Bruijn
6 november 2019, 9:11
2 min leestijd
Originele Google Pixel en Pixel XL krijgen geen updates meer – update

Het lijkt erop dat de software-ondersteuning voor de originele Google Pixel en Pixel XL (uit 2016) is gestopt. De toestellen krijgen de Android-beveiligingsupdate van november 2019 niet en blijven hierdoor waarschijnlijk steken op de patch van vorige maand.

Lees verder na de advertentie.

Update 6 november, 09.11 uur: Google laat aan The Verge weten dat de originele Pixel en Pixel XL in december een laatste software-update krijgen. De update die volgende maand moet verschijnen, bevat volgens het bedrijf verschillende verbeteringen van de november- en december-patch die dan voor andere Pixel-telefoons zijn uitgebracht.

Vanaf 2020 stopt de software-ondersteuning definitief voor de allereerste Pixel-smartphones en moeten gebruikers overstappen op een nieuw toestel als zij updates willen ontvangen.

Google Pixel-updates stoppen

De eerste Google Pixel en Pixel XL werden in oktober 2016 uitgebracht en omdat de zoekgigant zijn toestellen drie jaar van updates voorziet, zou de software-ondersteuning in oktober 2019 aflopen. Nu de Android-beveiligingspatch van november is verschenen, horen de originele Pixel-telefoons niet meer bij het rijtje toestellen dat wordt bijgewerkt. Hierdoor lijkt het erop dat de telefoons hun laatste update hebben gehad.

android 8.1 swipen

Google gaf de Pixel en Pixel XL eerder dit jaar nog wel een Android 10-update, nadat de smartphones al een update naar Android 8.0 (Oreo) en Android 9.0 (Pie) kregen. Heb je een Pixel 2 of Pixel 2 XL, dan zit je nog tot oktober 2020 goed qua updates.

De Pixel 3 en 3 XL worden minstens tot oktober 2021 ondersteund en de nieuwste Pixel 4 en Pixel 4 XL een jaartje langer. De goedkopere Pixel 3a en 3a XL werden in mei dit jaar aangekondigd en krijgen ook minstens drie jaar updates.

Beveiligingspatch van november 2019

De beveiligingsupdate van november 2019 is wel beschikbaar voor alle andere Pixel-telefoons en ook diverse Samsung-smartphones hebben de patch inmiddels gekregen. De update dicht in totaal 38 beveiligingslekken. Zoals gebruikelijk gaat het hier om kwetsbaarheden die in praktijk niet misbruikt zijn door kwaadwillenden. Het meest kritieke beveiligingslek zorgde ervoor dat anderen toegang kregen tot je telefoon door een bestandje te verzenden.

De nieuwste patch zorgt er ook voor dat het 90Hz-scherm van de Pixel 4 en Pixel 4 XL vaker werkt. Voor de update werd de 90Hz-modus alleen ingeschakeld wanneer de schermhelderheid op 75 procent of hoger stond, nu is het display ook vloeiender bij een lagere helderheid. Verder zijn er verbeteringen voor de camera’s van de Pixel 4-smartphones.

Houd Android Planet deze week in de gaten voor de uitgebreide review van de nieuwe Google-telefoon. Dat kan via de website, onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om het laatste nieuws te volgen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's