De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Michel van 't Klaphek
31 januari 2020, 16:52
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Ook deze week rolden er weer een hoop Android-beveiligingsupdates uit. Benieuwd of jouw toestel bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 5 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adwaremalware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Samsung

Het kwam er steeds maar niet van, maar nu is Samsung eindelijk gestart met de uitrol van de Android 10-update voor de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. De update voegt talrijke nieuwe functies toe. Ook Samsungs eigen One UI2.0-schil is aanwezig. Ook de Galaxy A3 en A5 uit 2017 hebben een update gekregen.

Samsung Galaxy S9 cashback 2019

Nokia

HMD Global is wekelijks aanwezig in dit overzicht, en ditmaal is geen uitzondering. Wel is het opvallend de Nokia 9 PureView, een vlaggenschip, betrekkelijk laat wordt bijgewerkt. Januari is immers zo goed als voorbij.

  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate januari 2020
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate januari 2020
  • Nokia 9 PureView – beveiligingsupdate januari 2020

OnePlus

De OnePlus 6(T) is bijgewerkt naar een nieuwe versie van OxygenOS. Hierdoor zijn meerdere problemen opgelost, zoals het feit dat de vingerafdrukscanner bij sommige mensen niet goed werkte. Ook worden de toestellen bijgewerkt met de voorlaatste Android-beveiligingsupdate.

  • OnePlus 6 – OxygenOS 10.3.1 met beveiligingsupdate december 2019
  • OnePlus 6T – OxygenOS 10.3.1 met beveiligingsupdate december 2019
Sony Xperia 5

Sony

Sony heeft de Xperia 1 en Xperia 5 bijgewerkt met de meest recente Android-beveiligingsupdate. Er worden verder geen nieuwe functies toegevoegd.

LG

Afgelopen week deed LG haar Android 10-roadmap uit de doeken. Daarnaast brachten de Taiwanezen een veiligheidsupdate uit voor het kroonjuweel. Tot zover bekend zijn er geen functies toegevoegd.

Motorola

Tot slot heeft ook Lenovo een update uitgebracht. De Motorola One uit 2018 is zodoende weer helemaal up-to-date.

Motorola One review

Controleer je toestel

Staat je smartphone er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Marcel en Croky: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V40 ThinQ
LG V40 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu