Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Thomas Haenen
19 augustus 2019, 13:37
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 33

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Doorgaans op vrijdag, maar deze week ietsje later dan je wellicht gewend bent zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 33

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen week. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Hoewel de Samsung Galaxy Note 10 binnenkort verschijnt, is de fabrikant zijn bestaande toestellen niet vergeten. De Note-reeks van vorig jaar én de S-reeks van dit jaar zijn inmiddels voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates. Voor de Galaxy A50 en A70 trekt Samsung zelfs wat extra’s uit de kast, en worden onder andere de camera en telefoon-app aangepakt.

Nokia

Ook Nokia is betrouwbaar als het om updates gaat. De nieuwe software van augustus rolt gestaag uit naar bestaande smartphones, en bereikt langzaam maar zeker steeds meer toestellen.

Sony Xperia 1 preview

Sony

Kudos voor Sony, dat sneller en vollediger is met updates dan vrijwel elke andere fabrikant. Vrijwel alle toestellen van de afgelopen twee jaar zijn nu in één keer voorzien van een beveiligingsupdate. Enkel de Xperia XZ1 uit 2017 loopt een maandje achter, maar verder ligt het tempo bij de Japanners zeer hoog.

Huawei

De Mate 20-reeks is weer voorzien. Nu de handelsblokkade op Huawei voorlopig van de baan is, is er geen enkele belemmering voor de fabrikant in het uitrollen van nieuwe software.

Xiaomi

LG

  • LG Q7 – beveiligingsupdate juli 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu